JAS-bloggen
Gruppgenomgångar

Lyfter årets överraskning: ”Hade inte placerat Lerum som serievinnare”

Nästa grupp att syna är G-gruppen, den som iår har varit den ”klassiska” Göteborgsgruppen där lagen strax utanför som Onsala och Varla även räknas in.

Att Pixbo Wallenstam skulle återfinns i det absoluta toppskiktet var ingen direkt skräll och till sist blev det en andraplats i gruppen. – Överlag tycker jag att vi har gjort en stabil insats. Många vinster och bra spelade matcher, samtidigt som vi också har haft några dippar och förluster där vi egentligen borde tagit tre poäng, säger Alice Dahlberg till bloggen.

Det är just laget som knep förstaplatsen som Dahlberg passar på att lyfta fram, men även ett annat lag som smugit med bakom. – Serievinnaren Lerum är såklart ett lag man ska lyfta. Hade jag gissat i förväg hade jag nog inte placerat Lerum som serievinnare. Annars tycker jag att Partille är ett lag som överraskat mycket. Bland annat har det tagit sex poäng mot oss och är ett lag jag tycker är jobbiga och tuffa att möta.

Vilket lag tycker du överraskat negativt?

– Egentligen inte, serien slutade lite som jag hade förväntat mig. Men jag tycker däremot att Lindås som lag borde ha kunnat tagit en kvalplats. De var inte långt ifrån en fjärdeplacering i tabellen och tycker att dom var värda den egentligen.

Däremot så är det just i Lindås som vi finner gruppens bästa nyförvärv enligt Dahlberg själv. – Skulle säga Nelly Cerina som spelar i Lindås! Hon är en grym spelare med ett farligt skott och jag kan tänka mig att Lindås är väldigt nöjda med att ha henne i laget. Sedan är hon även väldigt ödmjuk och trevlig vilket är viktigt i en bra innebandyspelare!

Pixbo kommer gå en tuff match mot Landvetter i playoff, där den andra kommer spelas mellan Lerum och Partille. – Jag tror på Lerum. Dom har spelat väldigt bra under hela säsongen och har svårt att tro att Partille kommer kunna slå dom. Samtidigt handlar det om en match så allt kan hända.

Skulle du vilja se någon förändring med JAS?

-Jag tycker att kvalmatcherna till innebandyfesten är något som borde tas bort. Vi har spelat en hel säsong och tävlat om plats 1 och 2 i serien, då tycker jag inte att det ska behövas spela om det igen. Det är inte mer än rättvist att ettan och tvåan ska gå direkt till festen tycker jag!

Vem tycker du har överraskat positivt den här säsongen? – Lisa Standar som står i mål för Partille! Hon är en grym målvakt och har bland annat stängt igen kassen i båda matcherna mot oss, men även mot många andra lag. Alltid jobbig att möta och försöka göra mål på!

Vilken match skulle du säga är gruppens bästa? – Har inte riktigt haft tid att kolla andra matcher så får vara lite självisk och säga våran första vinst mot Landvetter. Det var en tajt och hetsig match som slutade med 3-0 till oss. En bra match från båda laget, vilket jag tycker är de roligaste matcherna. Detta var i början av säsongen så båda lagen var taggade till tusen, lite av en finalkänsla, fy va roligt det var att spela! Och en bra start på en rolig säsong!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar