JAS-bloggen
Intervjuer

Ernberg levererar sammanfattning: ”Tycker vi överraskat positivt”

Vi tar en titt på D-gruppen, gruppen som innehåller en del Stockholmslag, men även lagen från Södermanland samt Endre.

Ett av lagen vi finner i gruppen är Sköndal som tillslut tog en andraplats bakom storsatsande Telge. – Tycker vi gjort en riktigt bra insats. Vi har gjort många mål, hållit tätt bakåt och haft fett kul, säger Thea Ernberg till bloggen.

Och när hon väl får frågan kring vilket lag som överraskat positivt, ja då lyfter hon med all rätt sitt eget lag. – Inte för att vara den som är den, men tycker vi bara överraskat positivt. Ingen hade tippat Sköndal som topp två innan serien startade.

Däremot hittar hon ett av Stockholmskonkurrenterna som laget som underpresterat något. – Hade kanske lite högre förväntningar på Huddinge iom deras stora trupp med många bra spelare. De hade en trögstart, men har hämtat upp det nu i slutet av serien.

Årets nyförvärv i er grupp – vem och varför om du får säga ditt?

– Har inte superkoll på nyförvärv. Men tycker Sköndal har fått ihop ett bra lag igen, med flera bra nya spelare. Tycker Tilda Andersson är en grym spelare. Anfallsglad back som gillar att dribbla. Även Celine Cabelduc har växt i målet. Vi får inte heller glömma forward Rebecka Risberg som även hon är ny i Sköndal.

Andraplatsen gör att man kommer ställas mot just Huddinge i sin playoffmatch som känns oerhört öppen. I den andra matchen så kommer Telge möta Tullinge där utgången känns ganska given. – Tror nog ändå att det blir Telge som isåfall gör oss sällskap till festen. Men det är absolut inte helt säkert, Tullinge är inte ofarliga.

Att även Ernberg lyfter fram en förändring som många andra gjort, tyder på att det kanske ärr något som Svensk Innebandy behöver se över snarast. – Lite trist att möta lag från egna gruppen i play off. Hade vart roligare att möta lag från andra grupper.

Om du skulle få välja en spelare som imponerat på dig i något av motståndarlagen. Vem och varför just den personen? – Elin Wadell i Salem. Inte bara har hon gjort en massa poäng utan hon är mycket yngre än många av oss andra i serien. I vårt senaste möte med Salem imponerade hon stort.

Om du skulle få blicks tillbaks på gruppens bästa match. Vilken och varför? – Tycker vår sista match mot Telge är seriens bästa. Ett toppmöte där vi faktist hade ledningen en stor del av matchen. Även om den slutade 6-3 till Telge så gav vi dem en riktig match.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar