JAS-bloggen
Okategoriserade

Stark andraplats i E-gruppen: ”Varit spelförande i alla matcher”

Tjejernas E-gruppen var en av den med mest lag som även till sist fick en tight fight kring den sista playoffplatsen.

Ett av lagen som återfanns i gruppen var Hagfors IF Uddeholm /Edebäck IBF som tillslut nöp en andraplats i gruppen. – Jag tycker vi kan vara nöjda med säsongen, vi har varit spelförande alla matcher vi spelat även dem när resultatet inte gått med oss. Vi har också släppt in minst mål av alla vilket jag tror är en givande faktor till våra vinster. Däremot tappade vi poäng som vi borde ha tagit som hade kunnat gjort att vi slutat etta istället, säger Sofie Andersson till bloggen.

Gruppen innehåller lag från Värmland och Västmanland samt Örebro, men det är just ett av Värmlandslagen som Andersson har imponerats positivt av. – Där skulle jag nog ändå säga Sunnanå. De har gjort näst flest mål i serien och har en stark offensiv. Topplagen var förväntade så det var ingen direkt överraskning att de tagit så många poäng som de gjort.

När vi däremot vänder på frågan så tittar hon ett par mil österut och hittar ett lag från Örebro som hon hade förväntat sig lite mer av. – Jag trodde nog att Lillån skulle vara snäppet vassare. Båda matcherna vi mötte dom var ganska lama och vi hade förväntat oss att det skulle bli mer match av det hela än vad det faktiskt blev.

Vem skulle du säga är gruppens bästa nyförvärv? – Har lite dålig koll på vilka som bytte lag inför denna säsong men kan man ta med de som bytte inför förra säsongen eftersom den blev inställd? Isåfall skulle jag säga ganska klart Saga Thorén. Det är i princip bara hon som ligger bakom att Karlstad tagit så många poäng som de gjort. Om inte vill jag nog lyfta Sofia Blixt i mitt egna lag. Hon kom till oss inför den här säsongen och har verkligen visat vad hon går för. En av anledningarna till att vi varit så svåra att göra mål på genom säsongen.

Damernas upplägg är ju lite annorlunda där man bara spelar en playoffrunda, där då två lag från varje grupp når Festen. Hagfors kommer möta Rönnby/Skälby, men i den andra matchen tror hon att Karlstad tar sig vidare. – Det lär bli en spännande match mellan Karlstad och Västerås, men jag tror att Karlstad kommer dra det längsta strået.

Skulle du vilja förändra något med JAS?

– Det hade varit kul om man i playoff matcherna fick möta lag från andra serier och inte sin egen.

Vilken spelare skulle du vilja säga har överraskat på dig?

– Nora Kökeritz, 3 år yngre än de äldsta i serien och snittat över 2 poäng per match. Hade aldrig hört talas om henne innan så hade ingen aning om att hon skulle producera så mycket poäng för Rönnby som hon gjort.

Vilken är säsongens bästa match enligt dig? – Jag skulle nog välja när vi mötte Karlstad hemma i Hagfors. Det var en jämn match mellan de två bästa lagen i serien och det är alltid bra stämning på derbyn. Det var en rolig match att spela och båda lagen skapade mycket lägen. I matchen tyckte jag båda lagen visade varför de ligger där de gör i tabellen.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar