JAS-bloggen
Intervjuer

Skyttberg öppnar för förändringar: ”Borde finnas tre platser till Festen”

Efter att ha avverkat genomgångar och playoff ett på killsidan så vänder vi nu blickarna mot damernas playoff. Först och främst ska vi gå igenom grupperna som spelats.

A-gruppen brukar oftast se relativt snarlik ut och så även denna gången där vi hittar ett Dalen som tog en andraplats i gruppen. – Överlag har vi gjort en jämn insats med några få dippar under serien. Det har varit en rolig säsong såhär långt men vi är inte nöjda än, säger Hilda Skyttberg till bloggen.

Att RIG vann gruppen var ingen högoddsare, men Skyttberg lyfter fram ett annat lag som gruppens positiva överraskning. – Jag tycker vi har gjort en bra insats då vi inte var tippad topp 3 innan säsongen men lyckades ta andraplatsen efter RIG. Jag tycker även Övik IBF har gjort en bra säsong då dem slutar på en tredje plats.

Motsatt fråga – något lag du hade högre förväntningar på men som inte infriat dem?

– Gamla Stan är ett bra lag som jag trodde skulle sluta topp 4 i serien.

Årets nyförvärv i gruppen, det hittar hon bland sina egna lagkamrater där den ack så viktiga sistautposten lyfts fram. – Jag tycker att våran målvakt Angelina Juon har gjort en väldigt bra säsong och varit en stor bidragande faktor till att vi har kunnat gjort en så bra säsong som vi faktiskt har gjort.

Dalen kommer möta just Övik IBF i sin playoffmatch där RIG ställs mot Umeå Västra. Vilket lag som avancerar från just den matchen, det råder det inga tvivel om enligt Skyttberg. – RIG har gjort en bra och stabil säsong så dem ser givna ut för festen.

Just RIG:s förutsättningar är även en grej som Skyttberg vill se leder till förändringar framöver. – Om det är någonting så tycker jag att det borde finnas tre plats till festen istället för två i grupp A. Eftersom RIG har andra förutsättningar än vi andra stadslag.

Om du skulle få välja en spelare som imponerat på dig i något av motståndarlagen. Vem och varför just den personen? – Jag tycker Tilde Johansson i Gamla stan är en svårt spelare att möta med många bra egenskaper.

Om du skulle få blicks tillbaks på gruppens bästa match (behöver inte vara en ni spelat). Vilken och varför? – Jag tycker vårt andra möte mot övik IBF är en bra match från vår sida. Innan den matchen hade vi en tung period med mycket sjukdomar och skador, vilket resulterade till några svaga insatser från oss. Men vi tog oss samman och gör nog årets bästa prestation i den matchen.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar