Vinst i playoff ett – nu väntar derby: ”En av de roligaste matcherna jag lirat”

En match som på förhand kändes väldigt öppen i playoff 1 var den mellan Åkersberga och Väsby.

Åkersberga som slutade på en andraplats i gruppen bakom Täby. – Efter gruppspelet tränade vi på som vanligt och hade någon träning där vi övade på PP och 6-5 spelet, säger Hugo Hultsved till bloggen.

Andraplatsen gjorde att man ställdes mot Väsby som alltså var tredjeplacerade i D-gruppen. – Tankar inför matchen var att vi skulle vinna matchen om vi spelade vårt spel och jobbade hårt i försvarsspelet.

Period ett blev målrik sådan, men det var Väsby som hade en 2-3 ledning att gå på. – Dåligt start vi har otur och dåligt fokus i början vilket leder till att Väsby får in två snabba bollar och vinner perioden med 3-2.

Den andra perioden blev något målsnålare, men det var fortsatt Väsby som hade en 3-4 ledning att gå på inför tredje perioden. – Inför sista perioden så snackade vi om att släppa loss i spelet, gå rakt på mål och skjuta mera.

Vid ett 3-5 underläge såg det tufft ut, men efter en stark sekvens vände man matchen till en 7-5 ledning som till sist resulterade i en 7-6 vinst. – Sista perioden så känns det som att vi släpper loss och vågar mycket mer vilket märktes på planen.

I nästa runda så kommer man möta Täby, som alltså vann gruppen och som slog RA19 i sin match. – Jag tror att det kommer bli en intensiv och fysisk match där båda lagen kommer göra allting för att vinna samt att det kommer nog vara en av de roligaste matcherna jag lirat då det är derby plus att en biljett till festen står på spel.

Vad ska ni lägga fokus på inför matchen?