JAS-bloggen
Intervjuer

H2H med Wadell/Tornberg: ”En hel del publik på plats”

Efter en uppsjö av matcher under fredagen så finner vi en intressant fight under lördagen i playoff 1.

Det är Sirius och Storvreta som möts i ett klassiskt derby. Även om känslan senaste åren har varit att det tappat lite i intensitet, så är känslan att Storvreta numera är allt närmare och att det gör det mer intressant. Sirius Leo Wadell och Storvretas Noah Tornberg säger såhär inför matchen. 

Ni kommer från ett avverkat gruppspel. Vad säger ni om det?

Leo: Jag har inte varit med på så många matcher. Men dom jag har kunnat varit med på så tycker jag som helhet att vi har presterat bra, vilket lönade sig i en andraplats i serien.

Noah: Jag tycker att de har gått väldigt bra, eftersom vi knappt hade ett lag innan säsongen började. Så utifrån dom förutsättningarna så har vi presterat riktigt bra. Sen såklart är de väl vissa matcher där vi inte presterat fullt men överlag en bra säsong hittills.

Ni mötte ju varandra två gånger om. Vad säger ni om de matcherna?

Leo: Jag var endast med då vi mötes i Storvreta sporthall och det blev 4-4. Den matchen var jämn med mycket fart och närkamper.

Noah: Första matchen tycker jag egentligen inte nåt av lagen spelar särskilt bra men där vi vinner ganska kontrollerat. Men andra matchen är det en bättre match där båda lagen spelar bra som blir väldigt jämn tillslut.

Nu väntar en ny fight. Vad tror ni om matchbilden inför?

Leo: Det kommer bli en match med bra intensitet och fart då båda lagen kommer göra allt för att vinna. Jag tror att vi kommer vara det bollförande laget medan Storvreta kommer gå mer på kontringar. Det kommer även vara mycket publik på plats vilket gör det extra roligt att spela.

Noah: Jag tror det kommer vara en liknande match som den andra med mycket närkamper, men även två lag som vill visa vad dom kan. Sen kommer väl det förhoppningsvis en hel del publik vilket gör den här matchen ännu roligare.

Sedan ni avslutade säsongen i jas – vad har ni försökt jobba med?

Leo: Vi har bara haft en träning med hela truppen efter serien slutade. Så kan tyvärr inte besvara denna fråga. Men träningarna som kommer i veckan tror jag att vi kommer spela mycket match för att spela ihop oss i kedjorna och träna mycket speciell teams.

Noah: Vi har väl försökt bygga vidare på de vi tycker att vi gjort bra men även fokuserat mycket på vad vi kan förbättra.

Vem i laget ser ni som nyckelspelare i en sådan här match och varför?

Leo: Kevin Rosenvald. Eftersom han är en målskytt men även otrolig passnings spelare. Som är bäst när det gäller.

Noah: Jag skulle nog säga våran målvakt Ludwig Bigander Möller, han kommer nog ha en väldigt stor roll vilket han haft den här säsongen, han brukar gilla den här typen av matcher vilket jag hoppas vi får se i helgen.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar