JAS-bloggen
Intervjuer

H2H med Svensson/Dahlqvist: ”Stänga ner deras toppgubbar”

Sista matchen ut i playoff 1 är ingen mindre än derbyt mellan Jönköping och Hovslätt.

En match med mycket känslor inför där Jönköpings Didrik Svensson och Hovslätts Isac Dahlqvist säger såhär inför matchen. 

Ni kommer från ett avverkat gruppspel. Vad säger ni om det?

Didrik: Jo men det känns bra att det äntligen är över, det är nu det roliga börjar på riktigt. Ett gruppspel där vi hamnar på första platsen, precis det mål vi satte innan säsongen startade! Ett gruppspel där vi är relativt ojämna och väldigt få matcher vi är riktigt nöjda med. Det som gjort att vi vunnit serien har med att vi har flertalet olika matchvinnare som kliver fram när det har behövts som mest

Isac: En skakig början där vi inte riktigt hade landat i hur vi skulle spela men har växt in mer i det under säsongen, fortsatt varit många tighta matcher men där vi oftast har dragit det längsta strået.

Ni mötte ju varandra två gånger om. Vad säger ni om de matcherna?

Didrik: Två egentligen liknande matcher. Derby där allting kan hända, mer närkamper och känslor än finlir i sådana matcher. Men första mötet tycker jag vi gör en stabil match inte mer än så, vi stänger ner Hovslätts första femma på ett stabilt sätt och gör det svårt för dom. Sen gör vi fem framåt som gör att vi tillslut vinner matchen relativt komfortabelt. I match nummer två tycker jag också vi är spelförande och kommer till mycket målchanser men en storspelande Filip i motståndarmålet som verkligen stänger ner allt, helt otroligt vilken match han gjorde. Därefter ger vi bort två mål i slutskedet som gör att berget blir alldeles för högt att bestiga och vi torkar. Det var nog den kallduschen vi behövde då det känns som vi blev starkare efter just denna förlust.

Isac: Första matchen finns det inte så mycket mer att säga om mer än att det kändes som vi bara hade gått ut och ställt ut skorna men den andra matchen kändes mer som en hik-jik match där vi klev ut och verkligen visade att vi också kan och tog jobbet under 60 minuter.

Nu väntar en ny fight. Vad tror ni om matchbilden inför?

Didrik: Det lär väl bli en liknande tillställning då det vankas derby. Mycket känslor och det handlar väll om att vi tidigt försöker ta tag i taktpinnen och stänga ner deras toppgubbar får ses som nyckeln. Löser vi det så är mycket redan vunnet. Vi lär ha mest boll men viktigt att vi lyckas göra någonting med den också annars blir det som det blev i senaste matchen. Men i ett kval och derby kan allting hända så gäller att vara väl förberedd på uppgiften.

Isac: Förväntar mig inget annat än en jämn match som det blev senast precis som det ska vara mellan oss.

Sedan ni avslutade säsongen i jas – vad har ni försökt jobba med?

Didrik: Det är egentligen först nu som vi har fullt manskap och kan träna ihop oss på riktigt. Varit en rätt skadeskjuten trupp i stort sätt hela säsongen men nu när vi äntligen är samtliga så kan vi matcha ihop 3 starka femmor och slipa på detaljer inför slutspelet! Mycket det vi arbetat med senaste veckorna.

Isac: Exakt vad ska man såklart inte gå in på men det har såklart funnits saker båda offensivt och defensivt som vi har jobbat på. Viktigt att alla detaljer sitter i sådana här matcher.

Vem i laget ser ni som nyckelspelare i en sådan här match och varför?

Didrik: Om vi inte ska tala om vår otroliga spets med Hult och Nyström som är självklar så skulle jag vilja plocka fram en spelare som Jesper Wardh som enligt mig är seriens bästa målvakt när han är som bäst! Elliot Kronstrand och Linus Hallin är två andra spelare som gillar att avgöra matcher och kan därav bli avgörande i dessa tighta matcher!

Isac: Man kan ju såklart inte blunda för Melwin Knuthas. På något sätt så brukar han alltid lyckas få in bollen för eller senare och det behövs såklart för att man ska vinna matcher.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar