JAS-bloggen
Intervjuer

H2H med Ydreborg/Holmström: ”Kommer ha Kohonen i sin bakficka”

Ett klassiskt derby slår aldrig fel och i första playoffrundan finner vi ett sådant uppe i Umeå.

Det är RIG Umeå som kommer stå som hemmalag mot Thorengruppen. Till hjälp har vi Gustav Ydreborg från RIG samt Elias Holmström från Thorengruppen.

Ni kommer från ett avverkat gruppspel. Vad säger ni om det?

Gustav: Tycker att det har varit en bra säsong där mycket gått vägen, vi hade en dipp men kunde komma tillbaka starkt och avsluta på topp.

Elias: Det känns som att laget växte under säsongens gång vi startade lite halvssvagt med förluster mot Sundsvall samt dalen vilket är två matcher jag tycker vi ska vinna sen växte vi mer och mer. Men pga den lite svagare starten räckte det endast till en fjärdeplats.

Ni mötte ju varandra två gånger om. Vad säger ni om de matcherna?

Gustav: Roliga matcher där vi i första matchen kanske inte riktigt kommer upp till den nivån vi vill men sen i andra matchen talar allt för oss.

Elias: Första matchen vi möttes på Midgård var helt klart våran match, det är en match som vi äger och egentligen bara är att ro i land, slarvfel gör sen att vi tappar matchen och förlorar med 6-5. Den andra matchen, inga kommentarer.

Nu väntar en ny fight. Vad tror ni om matchbilden inför?

Gustav: Matchen på fredag tror jag kommer att bli en helt annan match eftersom att slutspelsmatcher ofta är helt annorlunda ifrån vanliga matcher. Tror att det kommer vara en jämn fight tills slutet där vi kommer att dra ifrån i slutet och visa att Umeå är blått.

Elias: Fredagens match är mer än bara jas-kval för oss. Vi går in för att måla himmelen grön och visa vilka som äger Umeå. Vi har full beredskap med stor kapacitet så det blir en väldigt tuff afton för RIG Umeå. Matchbilden, total överkörning. Norrtåget är påväg och det kommer inte stanna. Denna match kommer spelas som om livet är på insats.

Sedan ni avslutade säsongen i jas – vad har ni försökt jobba med?

Gustav: Sen säsongen slutade har vi jobbat mycket med våra grunder.

Elias: Sedan vi avslutade säsongen i jas har fokuset legat på olika saker. Skottäck och reträtt är 2 otroligt viktiga punkter.

Vem i laget ser ni som nyckelspelare i en sådan här match och varför?

Gustav: Nyckelspelare i en match som denna kommer vara Sebastian Theorin med den tryggheten han har i sitt spel, Sakarias Ulriksson kommer med sin fart och med den form han är i just nu tror jag kommer bidra starkt till att det ska gå vägen. Gabriel Erol kommer också att vara viktig i en match som denna.

Elias: Nyckelspelare i denna drabbning kommer vara Axel Nyström som är Sveriges om inte världens bästa jas-målvakt. Hugo Bertilsson som kommer med ett hat trick i bagaget från hans senaste drabbning med RIG. Men även Jöns Redin som kommer ha Gabriel Kohonen i bakfickan under hela matchen. Hugo Gunneriusson är också en spelare som kommer kliva fram och visa framfötterna då han älskar dessa matcher, mycket publik och framförallt den sortens publik han gillar att spela framför. Säger bara såhär, Fredag 18:30 ni är inte redo.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar