H2H med Hansen/Haume: ”Vi har haft målet i två års tid nu”

Från F-gruppen så har Nykvarn och Torshälla tagit sig vidare som lag nummer två och tre och ställs nu mot varandra i playoff.

Nykvarn står som hemmalag där Gustav Hansen besvarar frågorna och i Torshälla är det Rasmus Haume som bidragit denna gången.

Ni kommer från ett avverkat gruppspel. Vad säger ni om det?

Gustav: Vi gjorde en bra säsong och slutade 2:a efter ett starkt Linköping. Vi kommer även från ett gruppspel där vi är obesegrade på hemmaplan.

Rasmus: Vi har uppnått vårt mål med serien och det var att komma topp 4. Vi har haft målet i två års tid nu. Så vi är glada med att lyckats med det.

Ni mötte ju varandra två gånger om. Vad säger ni om de matcherna?

Gustav: Första matchen mot Torshälla var borta en fredag och var även den första matchen på säsongen. Det var en jämn match och står 5-4 till Torshälla med 5 minuter kvar men utökar till 6-4 i powerplay och bara några sekunder senare gör de 7-4 vilket också blir slut resultatet. Hemma matchen var en tight match som slutade 6-5 till oss efter att ha gjort en bra sista period där vi gör två mål efter att det stog 4-4 inför sista perioden. De gör 6-5 med bara tre minuter kvar och kör 6 mot 5 spelare de sista två minuterna men vi jobbar bra och gör det som behövs för att gå vinnare ur den matchen.

Rasmus: Våra möten mot Nykvarn är jämna första matchen var vi mer påslagna genom matchen och andra matchen var dom bättre även fast vi var nära på att vända. Vi var nöjda med båda mötena fast vi tappade poäng andra matchen som var lite surt.

Nu väntar en ny fight. Vad tror ni om matchbilden inför?

Gustav: Matchen som ska spelas nu kommer vara en jämn och bra fight där vi hoppas på mycket stöd på läktaren.

Rasmus: Nu på fredag får ni nog se ett Nykvarn med lite mer uppställt anfallsspel än oss men det kommer bjudas på högklassig innebandy från båda lagen med mycket fart och dueller.

Sedan ni avslutade säsongen i JAS – vad har ni försökt jobba med?

Gustav: Vi har slipat på hitta vårt spel och även finslipat lite i linorna. Sen har vi även fått in förstärkning inför slutet av säsongen som består av Anton Wettergren och Anton Walfridson som har kommit in bra i laget.

Rasmus: Efter JAS-säsongen så har vi jobbat med att utveckla vårt duellspel och alltid ha mycket fart i det vi gör.

Vem i laget ser ni som nyckelspelare i en sådan här match och varför?

Gustav: En av våra nyckel spelare är våran målvakt Elliot Kumlin som är väldigt bra när det gäller. Annars skulle jag inte vilja säga att vi har en nyckelspelare eftersom att vi ska göra det här som ett lag och inte lita på en speciell individ.

Rasmus: Jag kan inte säga en nyckel spelare men Hugo Olsson är ofta het med sin kollega Isak Larsson. Dom är ett väldigt bra par enligt mig och dom har alltid fart i det dom gör och producerar mycket poäng.