JAS-bloggen
Intervjuer

H2H med Christiansen/Carrington: De har några retstickor”

En match som på förhand känns väldigt intressant med två offensivt starka lag är den mellan Växjö och CL98.

Lagen som spelade i G-gruppen, ställs nu mot varandra på nytt där Växjös Theo Christiansen och CL:s David Carrington säger såhär inför matchen. 

Ni kommer från ett avverkat gruppspel. Vad säger ni om det?

Theo: Det känns väldigt bra och kul att vi går in i ett slutspel. Säsongen har bestått av många roliga matcher, en stor klass skillnad på lagen men även några tajta matcher. Vi har haft en grym känsla i laget den senaste tiden inför slutspelet, så det känns väldigt öppet och spännande.

David: väldigt roligt gruppspel där nivån på lagen varierade väldigt mycket. Bland annat så är jag lite besviken på att lag som Huskvarna väljer att spela jas då det varken ger dom själva eller övriga lag något, positivt överraskad blev jag av KFUM som jag tror kommer vara ett lag som kan konkurrera till festen nästa säsong. Sedan så var det även förväntat att både vi och vipers skulle gå vidare så ska bli kul med match på fredag.

Ni mötte ju varandra två gånger om. Vad säger ni om de matcherna?

Theo: Matcherna har varit händelse rika och bra intensitet. Jag tycker att vi inte har kommit upp fullt i nivå på våra två serie matcher mot CL. Vi har mer i oss.

David: Det har varit två väldigt jämna matcher.

Nu väntar en ny fight. Vad tror ni om matchbilden inför?

Theo: Det är ett bra lag, de har några retstickor som gillar att vara i situationer där det hettar till. Jag tror att det blir en väldigt fysisk match med mycket gruff. Jag tror delar i matchen kommer att bli svängig eftersom båda lagen är kontringsstarka. Men jag tror att en stor del av matchen kommer att bestå av finlir från våran sida med mycket rörelser. Sen kan man inte undgå cl’s chansspel som kan ställa till det för oss.

 David: Jag tror att Växjö kommer ha mycket boll och vi kommer få gnugga mycket försvar, vilket passar oss bra.

Sedan ni avslutade säsongen i jas – vad har ni försökt jobba med?

Theo: Vi har gnuggat mycket special teams men även en del anfallsspel och försvarsspel. Dessutom har vi lagt ner tid på att få ihop laget mer, både på och utanför plan.

David: Som lag så har vi mer snackat om att bli bättre på stänga matcherna, vi har inte tränat på något speciellt då vi inte har några JAS träningar.

Vem i laget ser ni som nyckelspelare i en sådan här match och varför?

Theo: Jag anser att vårt anfalls spel kan göra det osäkert i cl-försvaret. Med mycket fart och finlir. Jag säger mina två kedje kamrater min tvillingbror Hannes Christiansen och Amadeus Carlström då jag tycker att vi har hittat ett bra mönster under de senaste träningarna och matcherna.

David: Jag skulle säga att våran målvakt och backarna blir nycklarna i denna match, och det är dom som måste prestera på en hög nivå om vi ska vinna

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar