JAS-bloggen
Intervjuer

Bemström hyllar lagkamraten efter debutsäsongen: ”Bidrar över hela planen”

B-gruppen blev en intressant historia där flera lag växlade upp allt mer under säsongen ju längre den gick.

Ett av lagen var Falun som till sist vann gruppen, vilket var helt enligt förhandstippningarna. – Jag skulle säga att vi gör en väldigt bra och stabil säsong, bortsett från en match mot Gävle som vi slarvar bort. Men jag tycker att statistiken får tala för att vi varit det bästa laget med god marginal, säger Lukas Bemström till bloggen.

Flera lag har sin hemmaplan i Uppsala och det är just ett av dessa lagen som Bemström lyfter som gruppens positiva överraskning. – Då måste jag nog säga att Hagunda har imponerat. Med tanke på sin unga medelålder i laget så gör dom det bättre än man kan förvänta sig. Dom slutar före lag som tex Mora och Sandviken som bör vara bättre än Hagunda. Jag tror absolut att dom kommer vara med och slåss om topplaceringarna kommande säsonger när fler har åldern inne.

Motsatt fråga – något lag du hade högre förväntningar på men som inte infriat dem? – Jag tycker att man kan förvänta sig lite mer från ett lag som Borlänge. Dom har några spelare som gör mycket poäng men har inte fått till det som lag. Tror tyvärr för deras skull att dom får det svårt kommande år också nu när alla deras producerande 03:or inte längre får spela.

Gruppens nyförvärv, ja det hittar han i sitt eget lag där han drar till med en klassisk halvgardering. – Har väldigt dålig koll på andra lagens nyförvärv men jag skulle säga Lukas rosenklint som vi fick in till säsongen. Har gjort det väldigt bra på backen och bidrar över hela planen, framförallt med hans fina bollkontroll och blick för spelet. Sedan har ju Ahmad Aldeeb kommit till oss och har såklart stärkt framförallt våran offensiv, en spelare som spetsar till vårt lag ytterligare.

Hade lottningen varit annorlunda är det ingen omöjligt att flera lag från B-gruppen hade gått till Festen. Nu är det maximalt två som kan göra det och Bemström tror att ett blåsvart lag kan göra dem sällskap. – Jag tror att det blir Sirius, som gjort det väldigt bra och slutade 2:a i tabellen, trots att några av deras bästa spelare inte varit med så mycket. Men nu får dom möta ett bra Storvreta i playoff vilket blir en väldigt bra match och ett hett derby där allt kan hända.

Skulle du vilja se någon förändring med JAS?

– Jag tycker det varit ett bra upplägg denna säsong och kul att det är fler lag som går till innebandyfesten. Om det är något jag tycker ska ändras är att vinnarna i varje grupp ska ha någon större fördel än endast hemmafördel, tex att man går direkt till playoff 2. Kanske också vore lite roligare om man mötte lag från andra grupper under playoff istället för från sin egna.

Om du skulle få välja en spelare som imponerat på dig i något av motståndarlagen. Vem och varför just den personen? – Då kommer jag inte att välja någon som har stuckit ut poängmässigt, och inte heller en utespelare. Jag vill lyfta fram Sirius målvakt Teodor Söderquist, som om jag inte har helt fel stått i mål dom flesta matcherna. Iaf har han spikat igen mot oss då vi bara gjort fyra mål på honom båda matcherna. Har tillsammans med Sirius försvarsspel varit en stor bidragande faktor till att dom släppte in minst mål i serien.

Om du skulle få blicka tillbaks på gruppens bästa match (behöver inte vara en ni spelat). Vilken och varför? – Har såklart bäst koll på våra egna matcher så måste nog säga den sista matchen där vi vann med 12-2 mot Storvreta, då vi nog gör våran bästa insats under säsongen. Annars så har nog matcherna mellan Sirius och Storvreta såklart varit väldigt prestigefyllda, jämna och händelserika matcher vilket alltid är sevärt.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar