JAS-bloggen
Intervjuer

Wahl vill se fördel för gruppvinnarna: ”Borde gå direkt till Festen”

Sveriges sydligaste grupp och även en av de minsta, är I-gruppen som haft lag från Skåne och Halland detta året.

Ett av de deltagande lagen som till sist vann gruppen var Genarp, som haft en stark säsong bakom sig där man även lyckades vinna en del cuper under slutskedet av fjolårssäongen, samt under inledningen av denna. – Vi började jättestarkt men sen när serien vände gick vi ner oss lite. Men sammanfattar man allt gjorde vi en stabil insats som gjorde att vi vann serien, säger Emil Wahl till bloggen.

Skånelagen är välbekanta numera för Wahl, men ett av de två lagen från Halland lyfter han fram som gruppens överraskningslag. – Ett lag som överraskade var Träslövsläge. Vi hade lite svårt mot dem hemma, men framförallt borta. De har ett ungt spännande lag med många 04or som vi kommer ha svårt mot nästa säsong i JAS.

Däremot finns det en Skånekollega som han hade förväntat sig mer av. – Lund är ett lag som vi har mött under många år och som vi alltid har spelat jämna matcher mot. Därför är jag lite förvånad att det inte har gått bättre för dem.

Ett lag från gruppen ska kvalificera sig där ytterligare ett kan ta chansen via playoff tre där man kommer möta ett lag från en annan grupp. – Förväntningarna ligger i att Höllviken följer med oss till festen, men om man kollar på matcherna tidigare i serien ser man att Höllviken har haft problem med Helsingborg.

Just slutspelsupplägget är något som Wahl vill se en förändring i inför kommande säsong för att gynna gruppsegrarna. – En sak som borde ändras är att ettan i varje grupp borde gå vidare direkt till festen för annars är det inget att kriga för. Men sen borde även de första playoffmatcherna spelas mot en annan grupp. För att det är tråkigt att möta ett lag för tredje gången.

Någon spelare som imponerat på dig under säsongen?

– En spelare som imponerade på mig var målvakten i Träslövsläge. Då vi hade stora problem att göra mål på honom borta.

Gruppspelets bästa match enligt dig?

– Det är svårt att kommentera en specifik match då jag inte har koll på alla matcher. Men en av de bästa matcherna enligt mig är när vi mötte Warberg borta. Vi börja matchen svagt och hade ett 3-0 underläge men vi vände matchen och vann.

//Rasmus´

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar