JAS-bloggen
Intervjuer

Hauge missnöjd med andraplatsen: ”Några dumma poängtapp”

C-gruppen blev till sist en tight historia i toppskiktet där flera lag blandade sig in i toppstriden.

Ett av lagen som fanns med i toppen var Karlstad IBF Ungdom. Karlstad tog till sist en andraplats bakom Västerås/Surahammar, där Isac Hauge var en av de ledande spelarna i laget. Trots andraplatsen fanns det mer att önska. – Lite lätt besviket tror jag i laget. Vi ville självklart komma 1:a i gruppen, men blev inte så. Några dumma poängtapp som har ställt till lite för oss. däremot har vi på slutet spelat upp oss rejält och formen i laget känns bra, säger Hauge till bloggen.

Hauge pekar på just två lag i gruppen som han tycker överraskat åt det positiva hållet. – Självklart har Västerås förvånat lite då jag trodde det skulle stå mellan oss och Lillån om gruppsegern. Dom har gjort riktigt mycket mål i varje match, samtidigt som de märks att dom satsat mycket på JAS-en i år. Samtidigt har Skoghall också förvånat lite med tuffa matcher och tagit poäng mot bra lag.

När vi vänder på frågan och ber Hauge plocka fram ett lag han hade förväntat sig mer av, så blir det ett Värmlandsskogarna. – Skulle säga att gruppen i allmänhet var väldigt ojämn. Kändes på förhand ganska lättippad grupp. Hagfors är väl de ända laget som borde tagit mer poäng än vad de gjort. 16 poäng ifrån slutspel känns mycket och sett till spelarmaterial borde dem kunnat prestera bättre.

Gruppen innehåller flertalet intressanta spelare som inför årets säsong var nyförvärv. Ett finns just i Karlstad som Hauge lyfter fram som årets nyförvärv. – Måste vara min backkompis Noah Swahn. Kommit in inför året och gjort succé. Efter sdf-sm har han bara växt, hur trygg som helst.

Årets playoff är speciellt, där man nu först och främst spelar inom gruppen för att få fram en vinnare. Därefter får ytterligare ett lag chansen att spela ett playoff tre, vilket gör att totalt två lag från gruppen kan ta sig vidare. – Tuff lottning då vi får Lillån i semifinalen. Tror Västerås städar av Skoghall så de får bli Västerås då som tar sig vidare med.

Om du ser till JAS, finns det något du vill förändra? – Kan tycka att det inte är effektiv tid är helt sjukt i JAS. Det är väl de märkvärdiga jag märker av.

Vem i motståndarlagen har imponerat på dig? – Felix Enberg har ju haft en väldigt bra säsong poängmässigt. Svår att möta och ett öga för mål som få besitter. Sen tycker jag att Daniel Svensson haft en bra säsong. Skulle han haft bättre spelare runt sig tror jag han skulle hamnat top 3 i poängligan.

Vilken match skulle du säga är gruppens bästa under serien? – Har inte sett många matcher vi inte spelat så svår fråga. Jag tycker att matchen hemma mot Lillån i andra omgången var en väldigt bra match som slutade 4-4. Bra innebandy över lag som måste vart kul att se från läktarn. Stor chans att det blir en repris på den matchbilden nästa fredag i playoffet.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar