JAS-bloggen
Intervjuer

During lyfter fram sin gamla lagkamrat: ”Utvecklats till en väldigt farlig spelare”

H1 och H2-gruppen har denna säsongen haft ett mycket speciellt upplägg. Man har mött lagen i sin ”egen” grupp två gånger för att sedan möta lagen i den andra H-gruppen i enkelmöten.

Ett av lagen är Lindås som återfanns i H2-gruppen där man tog en andraplats bakom Pixbo. En av lagets spelare är Miki During som kom från Göteborg inför den här säsongen. – Jag var ju inte med så mycket i början pga av att det inte riktigt gick ihop med såpass täta matcher med herrarna, men jag tycker vi har gjort det bra stundtals och visat stark moral och kämparglöd nu i slutet när det behövts som mest, säger During till bloggen.

Pixbo vann som bekant H2-gruppen där Lerum i sin tur vann H1-gruppen. Dock finns det ett par andra lag som Miki överraskats positivt av. – Lerum och Pixbo har som förväntat levererat men i H1 gruppen tycker jag Kungälv har gjort bra ifrån sig eftersom de just nu ligger på playoff plats i en såpass tuff grupp som de är och de har levererat i många tuffa matcher. I H2 gruppen tycker jag att fristad har gjort det bra, de har en stor trupp och har spelat bättre en vad jag tänkt sen innan.

Är det något lag du hade trott mer om?

– Jag hade högre förväntningar på kärra/Floda från H1 gruppen men de har varit lite ojämna, de har vunnit mot topplag men samtidigt förlorat mot sämre lag som är matcher de egentligen borde vinna. I H2 gruppen slutade det ungefär som jag väntat mig.

I de båda grupperna finns det ett par intressanta nyförvärv och här hittar han ett i respektive grupp som han imponerats av. – Jag skulle säga Daniel Kalentun som har gjort det riktigt bra i Jas och blivit en viktig spelare för Pixbo både offensivt och defensivt. Han är en tuff spelare att möta. I andra gruppen H1 skulle jag säga Anton Svanberg som blivit en viktig pusselbit för Lerum som man även kan se i poängprotokollet, även han är en väldigt duktig spelare.

I och med att det bara går vidare två lag ur dessa grupper så står man över den första playoffrundan innan man i nästa runda kliver in. Där möter gruppettan från H1 grupptvåan i H2 och tvärtom. Även vid förlust så finns det en chans till och During lyfter fram Pixbo som ett av lagen som tar sig vidare. – Jag tror att det blir Pixbo eftersom de har en stor trupp med bra bredd men även några spetsspelare med bra lagmoral och just därför tror jag att det kommer bli svårt för många lag att få stopp på dem.

Vill du se någon förändring i JAS?

– Jag tycker att det borde finnas något slags kval till Jas så att kvaliteten höjs, jag tycker att lag som inte har något där att göra inte borde kunna anmäla sig frivilligt. det är något som kommer behövas om kvaliteten ska vara höjas.

Vilken spelare har imponerat på dig under säsongen som gått?

– Jag valde Anton Svanberg eftersom han imponerat mycket med alla sina poäng och fint slit på plan. Han har utvecklats till en väldigt farlig spelare som blivit väldigt viktig för Lerum.

Vilken match skulle du säga är den bästa sett till de du spelat eller sett?

– Vår andra match mot Pixbo tyckte jag var en av de bästa matcherna eftersom det var en match som var jämn där moralen från båda lag var väldigt hög och bra kvalitet. Samt ett fantastiskt målvaktsspel från båda lag. Tillslut fick vi ett poäng med oss som inte många trodde och det var en väldigt rolig match att spela och därför valde jag just denna match.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar