JAS-bloggen
Intervjuer

Svärding summerar D-gruppen: ”Dom såg oheta ut i början”

Vi tar oss vidare med gruppgenomgångarna och nästa grupp ut är D-gruppen, en av de två Stockolmsgrupperna utöver då RA19 (Roserbergs/Arlanda)

Ett av lagen som kom till spel var Åkersberga som hela vägen in fanns med i toppstriden, men till sist fick nöja sig med en andraplats. – Jag tycker ändå att vi har presterat ganska bra i gruppen, med bara en förlust men lite för många lika resultat. Vi spelar väldigt offensivt och gör mycket mål dock betyder det att vi har släppt in ganska mycket mål bakåt också, säger ”Ackers” Max Svärding till bloggen.

Ovanför sig hade man lokalkonkurrenten Täby, men det är ett annat lag något längre ner som han lyfter fram som gruppens positiva överraskning. – Jag skulle säga att RA har förvånat från att se oheta ut i början spela två lika mot oss och vinna båda mot serievinnaren Täby.

Motsatt fråga – något lag du hade högre förväntningar på men som inte infriat dem?

– Bele hade man ju större förväntningar på, men de tappade väl framförallt i matcherna mot de sämre lagen i serien.

I gruppen finns det en ung spelare född 2006 som gjort fullkomlig succé och även om han tillhört AIK i ett par säsonger så får han ett omnämnade när frågan om årets nyförvärv kommer upp, även om det inte är helt ”rätt”. – Har tyvärr inte så bra koll på vilka som är nyförvärv i lagen men av de jag vet så säger jag Hampus Högman, men även Alexander Målberg bör ju räknas som nyförvärv.

Andraplatsen gör att man ställs mot Väsby, där den andra matchen spelas mellan Täby-RA19 innan de två segraran gör upp i en playoffinal. – Det bör vara Täby som är de bättre laget av dom och RA, men samtidigt har RA vunnit båda mot Täby i serien, så det blir nog en spännande match.

Sett till upplägget i JAS, där många har synpunkter, så är Svärding nöjd med hur det ser ut. – Nej jag tycker JAS fungerar bra, alltid lika skönt med matcher på fredagar.

Om du skulle få välja en spelare som imponerat på dig i något av motståndarlagen. – Ponnert i Rotan har varit het under säsongen men även mot oss har han skjutit in några bollar.

Om du skulle få blicks tillbaks på gruppens bästa match (behöver inte vara en ni spelat). Vilken och varför? – Skulle nog ändå säga derbymatch mellan Täby – Åkersberga alltid bra tempo och hets under matcherna.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar