JAS-bloggen
Intervjuer

Danilda vill se förändring: ”Möta andra grupper i ett playoff”

Den andra Stockholmsgruppen är E-gruppen, en relativt liten grupp på åtta lag som fått ganska tydliga skikt i gruppen i slutändan.

Ett av lagen som kom till spel var Farsta som efter framgångarna med sin 96-97 kull, varit lite svalare, men som nu knep förstaplatsen. – Jag tycker vi har presterat bra under seriens gång och såklart haft våra dippar men hanterat dom bra, säger Max Danilda till bloggen.

Att Farsta och även Huddinge skulle finnas med i toppen rådde det ingen tvekan om, men på tredjeplatsen finner vi ett lag som Danilda har överraskat positivs av. – Jag tycker Djurgården har överraskat. Innan säsongen trodde jag att de skulle få kämpa om en fjärde plats men motbevisade de och la sig på en tredje plats i tabellen.

Fjärdeplatsen tog till sist Tyresö, men där Danilda hade trott mer om laget på förhand. – Som sagt hade jag högre förväntningar på att Tyresö skulle placera sig högre en Djurgården i tabellen.

Det är också i Djurgården som vi finner årets nyförvärv om Danilda får tycka sitt. – Rasmus Thorberg skulle jag säga är årets nyförvärv då jag tycker att han imponerat mycket under hela säsongen som gör att han lägger sig på en andra plats i poängligan.

Vilket lag gör er sällskap till Festen om det bli två från E-gruppen?
Jag tror Huddinge tar en plats till festen, men att Djurgården kan imponera mycket och ge Huddinge en match i playoff match 1.

Att just playoffupplägget är något som bör ses över, det tycker flera och så även Farstaspelaren när frågan kommer. – Jag tycker att man kan ändra i ett playoff att man möter andras grupp 1-4. Tror de skulle bli roligare och möta nåt lag man inte har lika mycket koll på som de man mött i sin grupp två gånger innan.

Vem skulle du säga har överraskat på dig under säsongen?

– Som jag sa innan har Rasmus Thorberg i Djurgården imponerat mycket på mig samt Justus Welander i Djurgården också som la sig på en förstaplats i poängligan.

Gruppspelets match, vilken och varför just den?

– Jag skulle säga Huddinge borta för oss där de blev 7-7 och vi låg under med 3-0 och 4-1 rätt tidigt i matchen och som vi sedan tog tillbaks och hade 7-6 med nån minut kvar. En match som gick fram och tillbaks hela tiden och ingen som visste hur de skulle sluta.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar