JAS-bloggen
Intervjuer

Debutsäsongen gav mersmak: ”Väldigt stora chanser nästa säsong”

I veckan så blev en intensiv G-grupp färdigspelad när dubbla derbyn knöt ihop serien. Ett av lagen var KFUM Jönköping som är en av säsongens nykomlingar och dessutom ett av de yngsta lagen.

På sina 18 spelade matcher blev det till sist 17 poäng vilket gav laget en sjundeplats i gruppen där totalt tio lag deltog. – Vi är rätt nöjda med våran första säsong i JAS eftersom vi är ett ungt lag och stått upp bra i varje match, det har inte vart så enkelt att ta poäng emot oss, säger Olle Joakimsson till bloggen.

Inför säsongen så anslöt flertalet intressanta spelare födda 2005 som gjorde laget extra spetsigt och att förväntningarna klart ökade inför. – Vi visste att det skulle bli väldigt tufft, men vi hade ändå som mål att komma topp fem.

De flesta av spelarna hade innan spelat i olika ungdomsserier och någon enstaka i juniorserie. Att omställningen skulle bli stor var det ingen tvekan om. – Det har varit väldigt stor skillnad i det fysiska spelet och att vara noggrann i allt man gör, framförallt i försvarsspelet.

Joakimsson lyfter fram en specifik match som säsongens bästa när han får frågan. – Vi är väldigt nöjda med våran Växjömatch borta då vi gjorde en riktigt bra lag insats och var riktigt nära på att ta poäng.

När vi vänder på frågan så finns det en annan match som spökar där man inte alls kom upp i nivå. – Våran första match mot Fagerhult som vi spelade 7-7 vilket vi inte är nöjda med för vi kom inte upp i den nivån vi kan spela på.

Vad känner du att ni behöver jobba på inför nästa säsong? – Jag tycker vi behöver jobba med att ha en högre lägstanivå och spela jämnare under hela matcherna och då tror jag att vi kommer ta mer poäng.

Med tanke på potentialen och lärdomarna från årets säsong så är det ingen högoddsare att laget nästa år kommer finnas med i slutspelssnacket. – Jag tror vi kommer ha stora chanser under nästa säsong där vi fortfarande har ett väldigt starkt lag och är ett svårt lag att möta.

Om du får gissa vilket/vilka lag från er grupp som går vidare – vilka? – Jag tror JIK och Växjö tar sig vidare då de har många erfarna spelare och även väldigt breda trupper.

Finns det någon drömvärvning inför nästa säsong om du ser till ert område? – Just nu så tycker jag att vi inte behöver värva någon då vi har en stark och bred trupp.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar