JAS-bloggen
Intervjuer

Intensiv vecka säkrade playoffplats: ”Vi hade hoppats på fler poäng”

En fullspäckad vecka avverkades för Träslövsläges tjejer, som utefter förutsättningarna stod för en klart godkänd matchvecka.

Inte mindre än tre matcher skulle spelas från torsdagen till söndagen, ett intensivt schema som ställde stora krav på spelarna. – Vi hade väldigt mycket matcher veckan innan också så vi var inne i en match period därför tog vi det lugnt med träningar, säger Sophia Ryttergaard till bloggen.

Man inledde veckan man att ställas mot Warberg. En match som var viktig både sett till tabellen, men sett till rivaliteten. – Vi har ju några spelare från Warberg i laget. Så det är klart att man vill vinna derby. Det är roliga matcher att spela och det är alltid mycket publik.

En tight historia blev det till sist delad pott i, trots att Träslövsläge hade 2-0 efter första perioden. 2-2 slutade matchen, där man även redde ut ett boxplay under slutskedet. – Det var en rolig match att spela och jämt. Vi hade bra spel och många lägen men bollen ville inte in. Det är klart att vi hade velat vinna och jag tycker vi hade förtjänat det just i denna matchen. Men vi tar med oss matchen och bättre med lika en förlust och vi tar med oss en poäng.

Under lördagen var det dags igen – då väntade en lång bortaresa mot CL98/Kalmarsund. Sett till tabellen så hade man vid poäng, chans att i princip hänga av smålänningarna från playoff då det var laget som jagade närmast bakom. – Vi gick med inställningen att vinna och att spela bra. Vi hade laddat upp och pratat igenom matchen. Träffades alla tidigt och tog oss med minibussar ned till Kalmar.

När man gick upp till en 1-4 ledning såg det i princip klart ut – men därefter kunde hemmalaget vända till 5-4 innan Träslövsläge till sist kvittrade till 5-5 och räddade en poäng. – Vi var väldigt taggade för matchen och körde vårt spel. Alla peppade på bänken och det var en go stämning. Detta medför bra spel på plan och snygga passningar och skott. I andra tappade vi de lite och CL/Kalmar listade ut vårat spel. Det blev många mål på få minuter då vi inte var beredda. Sedan trappade vi upp oss och spelade bra vilket resulterade till lika 5-5.

Helgens sista match skulle bli den tuffaste – den mot serieledande Lund. Med två matcher i benen, en lång resa under lördagen så kändes det nästintill som en omöjlig uppgift. – Vi visste att matchen mot serieledande Lund skulle vara tuff. Vi hade en stor trupp så vi hade energin uppe under matchen och spelade som bäst i tredje period.

Hemmalaget Lund gick snabbt upp till 3-0, som sedan blev både 4-0 och 5-0 innan Träslövsläge till sist fick in ett tröstmål som fastställde slutresultatet till 5-1. – Lund spelade fantastiskt fin och bra innebandy under den perioden.

Om du ser till de tre matcherna så tar ni två poäng och säkrade även en playoffplats även om ni med bättre utdelning kunde klättrat mer. Hur nöjda är ni med veckan? – Vi hade hoppats på fler poäng men vi mötte bra motstånd.

Nu återstår två matcher. Växjö och Helsingborg står på schemat där playoffplatsen är säkrad, men vid rätt resultat kan man faktiskt ta andraplatsen. – Vi går för sex poäng. Växjö blir en väldigt viktig match som vi hoppas på vinst.

Om du ser längre fram till ett playoff. Vad behöver ni jobba extra på inför det? – Vi behöver bli lite jämnare och hålla det under hela matchen och inte komma in i några svackor. Annars tycker jag att vi har stora förutsättningar för vinst då vi har bra spelare och är taggade.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar