JAS-bloggen
Intervjuer

Avslutade säsong med en skrällseger: ”Det var en extra morot”

Även om kampen om playoff är oerhört intressant i A-gruppen så var det ett lag i de nedre regionerna som kunde skrälla till rejält i sista omgången.

Gamla Stan/Moröbacke hade inför den sista omgången spelat in skrala tio poäng på sina 15 matcher. – Säsongen började vi väldigt svagt men tycker att vi hittar vårat spel som vi vill spela mer och mer för varje match som gick och avslutar ändå säsongen på ett trevligt sätt tillslut, säger Ville Mikkonen till bloggen.

I gruppspelets sista match väntade Sundsvall som redan hade säkrat sin andraplats bakom RIG, före Dalen och TTG vilket syndes i truppen då ett par tongivande namn saknades. – Känslan innan matchen mot Sundsvall var väll som vanligt att vi ska ner och göra det vi kan helt enkelt. Vi visste även att vi går om Skellefteå IBK i tabellen om vi tar tre poäng så det var en extra morot.

Det var dock hemmalaget som hade en 4-2 ledning efter period ett där man vände ett underläge till ledning. – Vi börjar första perioden ganska bra men sen tar Sundsvall över ganska snabbt då vi inte hittar rätt i försvaret.

Även om Sundsvall gjorde 5-2 så kunde Gamla Stan hitta rätt och stå för en fin vändning och ha en 5-7 ledning att gå på inför period tre. – Skillnaden i andra är att vi krymper ner och hittar rätt i vårat försvar som vi ska, vi låter dem rulla runt oss tills vi hittar ett spelvändningsläge och då går det snabbt som det ska när vi spelvänder.

I period tre följdes lagen åt, men till sist blev Mikkonen själv matchhjälte när han under slutskedet prickade in ett mål som gav laget tre poäng till sist. – Vi tar med oss känslan från andra perioden och fortsätter på samma spår i tredje och det fungerade. Jag har tur att jag får spela i kedja med Ludwig Hörlin för utan han hade det inte blivit så mycket poäng från min klubba. Vi har väldigt bra kemi tillsammans och han vet vart jag är på planen och jag vet vart han är så de är det som ligger bakom målen jag är inblandade i iallafall.

Att RIG vinner gruppen är ingen skräll, men sett till det ändrade playoff-upplägget så kommer övriga lag i toppen få kriga rejält för att ta sig vidare. Mikkonen ser själv två lag som kan ta upp kampen. – Det har varit en del skrällar och konstiga resultat den här säsongen men spelmässigt av det jag sätt så skulle jag säga att det är Thorén gruppen och Sundsvall som kan utmana eftersom dem är två väldigt spelskickliga lag.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar