JAS-bloggen
Intervjuer

Säkrade gruppseger efter överkörning: ”När vi kommer upp i nivå är vi ruggiga”

I helgen kunde det koras en gruppsegrare i killarnas C-grupp efter en rejäl överkörning.

Det var Västerås som hade möjligheten att säkra det när man på hemmaplan tog emot Lockerud. – Trodde på en mer jämnare match om jag ska vara ärligt. Inför var de inte så mycket snack, vi visste att vi kunde vinna gruppen och det gick vi för också. Trodde på en mer fartfylld match, men visste att vi skulle vara det styrande laget, säger Kazper Vanninen till bloggen.

Med en fin 4-0 start efter den första perioden så såg det ut som man skulle lyckas. – Första perioden var lite knackig, men vi tågade vidare och kände att vi hade allt under kontroll.

Det var väl i period två det började rulla in ordentligt med bollar. Man gick upp till hela 11-1 och var totalt dominanta enligt siffrorna även om Vanninen är något mer försiktig med orden. – Andra perioden så föll allt på plats allt gick in. Skulle inte säga vi är dominanta men när vi kommer upp i nivå så är vi ruggiga.

Till sist blev det 16-1, tre poäng på kontot och en gruppseger. – Vi körde över de tillslut, gruppseger är alltid kul. Tar nog med vårt spel i andra perioden där vi avgjorde matchen helt. Satte våran press och vann bollarna högt blev chanser direkt.

Vad skulle du säga gör att ni vinner gruppen?

– Jag tror att vi drog det längsta stråt för att vi vann de matcher vi behövde när det gällde. Blev lite onödigt tajt i gruppen när vi hade allt i egna händer.

Nu väntar ett playoff där man kommer göra upp med Karlstad, Lillån och Skoghall. – Eftersom det bara är en match i första playoff så gäller det att komma upp i den nivån vi vill vara på och kan vara på. Om vi gör det kan vi gå långt. Alla lag kommer vara tuffa så har inte något specifikt lag som är extra tuffa i playoffet.

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar