Dominans i toppmötet: ”Ett rättvist resultat”

Det börjar dra ihop sig mot playoff och ställningen i grupperna tätnar allt mer. I nuläget är det flera lag som slåss om andraplatsen i H1-gruppen där endast två lag går vidare.

Kungälv är ett av dem som för drygt två veckor sedan innan onsdagens match. – Ja som sagt jobbig förlust mot Lerum som är väldigt spelskickliga. Vi har inte hunnit jobba med något särskilt i och med att vi inte hade någon träning innan nästa match, men vi snackade efter matchen och visste att vi var tvungna att vinna kommande matcher för att kunna ta en kvalplats, säger Simon Appelkvist till bloggen.

Under onsdagen mötte man Kärra/Floda, ett av övriga lag som också jagar den där åtråvärd andraplatsen. – Mina tankar om Kärra/Floda är att dem är ett spelskickligt lag som är ett lag man inte kan räkna bort.

Kungälv, som stod som hemmalag, fick en fin start och hade en 4-1 ledning efter period ett. – Efter första period så känner jag en bra känsla i laget och det känns som vi har matchen i egna händer.

Efter ytterligare 20 spelade minuter så gick man upp till hela 7-2, ett klart rättvist resultat enligt Appelkvist. – Efter period två känns det bekvämt och jag tycker vi har koll på kärra/flodas spel och att vi stänger ut dem, Så jag skulle säga att vi leder efter period två med 7-2 är ett rättvist resultat.

Det blev till sist en klar 9-4 seger vilket övertygade och söder fanns positiva aspekter att ta med sig. – Det vi tar med oss från matchen är att vi har en bra stämning i laget och att vi sätter våra chanser vilket vi inte gjorde mot Lerum.

I och med segern så tog Kungälv ett viktig grepp i tabellen där det kan se ut som att matchen i slutet mot Partille kan bli den som avgör. – Jag som sagt det kommer bli en bra och spänd match som vi ska göra allt vi kan för att vinna och då förmodligen nypa kvalplats.