JAS-bloggen
Intervjuer

Drömmen om playoff dog i helgen: ”Vet att vi är minst lika bra som alla andra”

Under helgen så skulle det spelas flertalet matcher i G-gruppen som skulle ha viktig betydelse för avslutningen.

För Kalmarsunds del så väntade dubbla JAS-matcher där man behövde segrar för att ha chans på playoff. – Det blev tre matcher i helgen faktiskt, en match med divison 1 laget också som vi säkrade den allsvenska-kvalplats med. Men det är kul med mycket matcher det är bara att äta och sova bra. Men nu i slutet på säsongen så är vi så pass bra tränade så vi ska kunna klara av att spela mycket trots vi har ont om folk, säger Hugo Seborn till bloggen.

Man startade helgen med att möta Fagerhult på bortaplan. – Match mot Fagerhult, vi har många nyckelspelare borta men vi åker dit och går för vinsten det finns inget annat. För vi måste vinna om vi ska spela play off. Men det ska fortfarande mycket till om vi skulle kunna sno den platsen.

Även om tabellen talade för en Kalmarsundsseger så skulle det till sist vara Fagerhult som var närmast de tre poängen innan Kalmarsund kvitterade sent. – Fagerhult spelar över förväntan, många skickliga spelare tycker dom spelade bättre än de flesta lagen i serien. Men som sagt en svängning match där det går fram och tillbaka hela matchen. Det är en match vi ska vinna men vi slarvar väldigt mycket de gör liksom 3-4 mål utan assist och det säger en del. Men så fort de har gjort mål så reducerar vi. Det var lite så matchen såg ut och tillslut så får vi in en kvittering med 30 sek kvar eller vad det var.

Helgens andra match spelades under söndagen. Då stod man som hemmalag när KFUM Jönköping på besök. – Match mot KFUM som vi vet är ett ungt bra lag som bara har förlorat alla sina matcher med udda siffror. Men även en match vi ska vinna om vi spelar som vi ska.

Efter två spelade perioder såg det bra ut då man hade en 3-0 ledning att gå på. – Första två perioderna gör vi okej, men vi missar alldeles för mycket chanser och tror vi ska vinna hur lätt som helst.

Ineffektiviteten skulle straffa sig. I den tredje perioden så kunde KFUM göra tre raka mål och därmed rädda en poäng efter resultatet 3-3. – De kommer tillbaka i tredje och gör 3-3 när vi har gett dem målen för vi slarvar. Men de är helt klart bättre än oss i tredje och vi skapar inget framåt. Rätt tråkig match att spela det hände inte så mycket men det blev lika och kan inte säga så mycket mer.

I och med helgens svaga poängutdelning så gjorde det att drömmen om ett playoff uteblev. Avståndet upp till lokalkonkurrenten CL98 är för stort och man får därmed slåss om platserna bakom. – Vi missar play off som såklart var målet för oss,men vi gör en ganska dålig säsong. Vi har inga egna jas träningar så vi är inte så ihopspelade. Men vi börjar säsongen bra, vi spelade jämnt mot topplagen men inte tillräckligt för jag vet att vi är minst lika bra ni som alla andra lag. Men serien hade kunnat se ut hur som helst, men tyvärr är vi inte över strecket.

Seborn själv är född 2003 och gör därmed sin sista JAS-säsong. Två tuffa matcher återstår dock innan det är över helt och att avsluta på topp känns motiverande nog. – De två sista  matcherna är tuffa det är mot Hovslätt och CL båda laget förlorade vi mot så vi är revansch sugna och bara för vi inte kan nå playoff så kommer vi inte ge upp. Och det är två lag vi har bra koll på och som jag tror vi kommer vinna över.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar