Missade chans till förstaplatsen: ”Vi har en positiv känsla”

Det var dags för derby under fredagskvällen, en ganska vanlig syn i Umeåtrakten sett till antal lag som finns med där uppe.

Ett av lagen var Dalen som hittills stått för en stark säsong där man innehar en andraplats i A-gruppen. – Vi är naturligtvis nöjda, vi har haft en match som vi var mindre nöjda och det var returmötet mot Umeå Västra där inget fungerade, säger Saga Ragnvaldsson till bloggen.

På andra sidan stod serieettan. RIG Umeå som oftast brukar inneha den positionen där dock Dalen hade chans att gå upp på förstaplatsen. – Vi vet att det är ett grymt bra motstånd så vi hade bara tankarna på att gå ut och göra en bra match.

RIG som stod som ”bortalag” hade en 0-2 ledning efter den första perioden. – I första matchen mot RIG så förde RIG det mesta av spelet men kom inte till så mycket avslut då vi spelade mera defensivt. I denna så hade vi mera spel och de ställde om snabbt och gjorde ett par snygga mål. Så de hade väl läst vårt spel från förra matchen och spelade lite annorlunda.

Fortsatt uppförsbacke efter två spelade då RIG hade gått upp till 0-3. Vad sa man då inför period tre? – Att vi skulle gå ut, ha kul och spela vårt spel. Ett litet hopp tändes i period tre då man tidigt reducerade.

Det skulle dock bli det enda målet då RIG till sist vann med 1-6. – Det var en svår match mot ett bra lag, vi trodde vi hade ett mål till inne vid 3-1 så hade det varit mål kanske vi skulle fått lite mer energi och kunnat arbeta på ännu mera.

Tre matcher kvar att spela. Vad tror du om avslutningen? – Vi har en positiv känsla och kommer kämpa hårt för att vinna dessa och sedan kvala till innebandyfesten.