Kan missa playoff med minsta marginal: ”Stolta över vad vi gjort”

Trosa Edanö har med sitt unga lag varit en positiv överraskning detta året och tagit för sig rejält.

Inte minst syns det när man idag hade två spelare födda 2005 på dubbellicens i Allsvenskan Onyx. Under gårdagen ställdes man mot Torshälla i en viktig JAS-match. – Tankarna i laget är ju såklart att det här är en måste match för oss att vinna för att vi ska kunna ha en ganska stor chans att faktiskt gå till playoff, säger Liam Radloff till bloggen.

Gästande Torshälla fick dock en smakstart och hade 0-3 efter period ett. – Vi har egentligen första perioden helt klart, men dom har flyt i första och skjuter två skott från kanterna stolpe in, och ett skit mål som studsar över våran målis. Och vi sätter inte våra lägen helt enkelt i första.

I den andra perioden så hittade man en reducering, men föga hjälpte det då Torshälla gjorde 1-4. – Inför sista perioden så var det bara stenhårt jobb som gällde och bara skjuta och skjuta hela tiden konstant.

1-4 underläge var tungt och med 3-6 underläge med bara ett par minuter kvar så såg det fortsatt tufft ut. Under matchens slutskede dock så kunde man pricka in tre. – Inför sista perioden så är det helt enkelt för enkla mål dom gör. Och vi drar på oss en utvisning med 5 minuter kvar av matchen som dom gör mål på. Men trots att det står 3-6 så ger vi aldrig upp. Vi gör 4-6 ganska snabbt efter dom har gjort mål i pp. Sen efter det så tar vi ut målvakten och kämpar in till det sista och vi lyckas göra två mål.

Kan ni ta med er något från matchen? – Jadu det är ju ända en poäng. Men det vi verkligen ska ta med oss är att vi aldrig slutar kämpa, vi kör in till det sista.

Man har redan hunnit avverka sina 16 matcher och än finns det chans för jagade Ledberg/Solfjädern att gå förbi, som samtidigt har ett ganska tacksamt spelschema det sista. – Jag tror själv att det kommer bli svårt för oss, men det finns fortfarande chans, Men vårt lag ska vara väldigt stolta över vad vi har gjort den här säsongen, med tanke på att vi nog är det yngsta jas laget i år. Vi har nog chockat många lag, och slagit topplag. Så vi ska vara väldigt nöjda.