JAS-bloggen
Intervjuer

Kampen om playoff tätnar: ”Det blir en utmaning”

I damernas G-grupp så har kampen kring den sista slutspelsplatsen tätnat och det ser ut som att tre lag kommer göra upp om den, där tre lag i toppen har dragit ifrån något.

Ett av de tre lagen är Onsala som inför torsdagens match hade 21 poäng. – Det har gått enligt plan än så länge trots många bra lag, säger Ofelia Karlström till bloggen.

Under torsdagen så skulle man möta ett lag som fanns något längre ner i tabellen, Älvstranden/Backadalen. – Att det kommer bli en tuff match då Älvstranden/Backadalen är ett duktigt lag.

Det var Onsala som hamnade i ett tidigt underläge innan man kort innan periodens slut hittade en kvittering. – Vi fick en jobbig start med underläge tidigt i matchen. Kom inte rätt i våra positioner. Lyckades reducera tack vare ett starkt powerplay från vår sida.

Fortsatt tight var det efter period två då ställningen var 2-2. – Mycket fram och tillbaka och vi hade fortfarande svårt att få till vårt spel. Ett par onödiga utvisningar som vi ändå lyckades utnyttja till vår fördel med att kvittera till 2-2.

Karlström skulle själv spelade en avgörande roll när hon spelade fram till det matchavgörande 2-3 målet i period tre. Vad fällde avgörande då till sist? –  Tränarna ändrade om lite i våra kedjor. Då fick vi ett bättre stäm och hittade mer tillbaka till vårt spel. Tyckte vi kändes starkare än motståndarna i tredje perioden.

Just nu innehar Onsala en fjärdeplats tätt framför Lindås och Partille som jagar tätt bakom. – Det blir en utmaning, många bra lag som slåss om platserna. Men vi skall helt klart ge det en chans.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar