JAS-bloggen
Listor

USM-kollen – dessa tog sig vidare i F16

Som utlovat, även om det är någon dag försent så kommer här en sammanfattning av helgens USM-16 för tjejerna och lagen som tog sig vidare. Detta är ju första upplagan som spelas sedan man tog valet att förändra, vilket ska bli intressant att följa framöver!t

Grupp 1:

Lag som gick vidare: Umeå Västra IF

Kommentar: Örnsköldsvik har ett par starka år bakom sig, men här var det Umeå Västra som skulle dra längsta strået. Många tjejer med JAS-rutin skulle se till att vinna båda matcherna och därmed sluta på sex poäng. Det som var gemensamt för båda matcherna var att det var under matchens sista skede som man såg till att säkra vinsterna.

Grupp 2:

Lag som gick vidare: Sundsvalls IBF

Kommentar: En fyrlagsgrupp vilket känns otroligt mer öppet och spännande. Så skulle vi även få det här – ett getingbo där tre lag slutade på sex poäng vardera. Sundsvall, Sandviken och Hudik/Björkberg. Det i sin tur ledde till målskillnadsaffär där Sundsvalls +8 gav laget förstaplatsen. Det var i matchen mot Strömsbro som man vann med hela 8-1 och skaffade övertaget. Då återstod fortsatt en match där Hudik/Björkberg var tvungna att vinna med ”lagom” många mål mot Sandviken vilket dom gjorde till sist.

Grupp 4:

Lag som gick vidare: Storvreta IBK

Kommentar: Att Storvreta var favoriter rådde det inga tvivel om och man höll för det trycket hela vägen. Även om både Östhammar och Björklinge hängde med bra i lite mer än en period så orkade man inte hela vägen. Storvreta som fått till sig flera spelare från Sirius inför säsongen har fått bra utdelning vilket man även visat under JAS-spelet. Storvreta blir nog även farliga nere i Göteborg.

Grupp 5:

Lag som gick vidare: Hagunda IF

Kommentar: Om Storvreta var favoriter i sin grupp så var Hagunda detsamma. Sirius med ett oerhört ungt lag tog jumboplatsen och det blev till sist Bälinge som knep en seger mot Hagunda i sista matchen. Då var Hagunda dock redan klara gruppsegrare efter två storsegrar och man ska nog inte dra för stora växlar av just den fighten. Det hade varit intressant att se om Hagunda kan få lottas mot Storvreta nere i Göteborg, men annars är det två lag att se upp med.

Grupp 6:

Lag som gick vidare: Bele Barkarby IF IBF

Kommentar: Bele med flera starka namn som Lova Vestlin och systrarna Liikamaa höll för trycket och tog tre raka segrar. Man var relativt illa ute mot Värmdö där man hamnade i ett 2-0 underläge som ma till sist lyckades vinna med 2-4. Det var just Värmdö som sedan tog andraplatsen då man vann sina resterande matcher.

Grupp 7:

Lag som gick vidare: Huddinge IBS

Kommentar: När Täby och Huddinge spelade 2-2 i den första omgången så var det upplagt för ett rejält getingbo. När Täby sedan kryssade även i sin andra match samtidigt som Huddinge vann så hade Huddinge det i egna händer i sista matchen. Där väntade Salem och efter en jämn förstaperiod så kunde Huddinge med tre snabba mål i period två rycka ifrån och till sist säkra vinsten. Det innebar sju poäng vilket gjorde att avancemanget säkrades.

Grupp 8:

Lag som gick vidare: Åkersberga IBF

Kommentar: Åkersberga som senaste åren varit en av de drivande föreningarna på damsidan där nu nästa kull är på väg fram. Kryddat med starka nyförvärv som Linnea Hjelm och Tilde Alstermark så skulle man skörda framgång på nytt. Tre raka segrar i kontrollerade historier där man sett till resultatet aldrig var hotade egentligen. Starkt!

Grupp 9:

Lag som gick vidare: Nykvarns IF IBF Ungdom

Kommentar: Nykvarn med flera intressanta spelare som även levererat i JAS skulle ställas mot Trosa och två Linköpingslag. Efter två raka segrar så skulle man ställas mot Linköping IBK Ungdom i den sista matchen som också hade chans att ta sig vidare vid seger. I en tight match så kunde Nykvarn med drygt två minuter kvar pricka in 1-3 och ta sig vidare till nästa Innebandyfesten.

Grupp 10:

Lag som gick vidare: IBF Örebro Ungdom

Kommentar: Örebro skulle få mäta sig med Västeråslagen. Däribland ett Rönnby med en vass Nora Kökkeritz i täten. Örebro knep dock den med 3-2 och efter en 1-2 seger mot Hallsta så kunde man i den sista matchen köra över Västerås IBS med hela 10-2. Ebba Löwdahl nollades i den första matchen, men stod sedan för fem mål och är en spelare som behöver leverera om detta Örebro ska fortsätta ånga på.

Grupp 11:

Lag som gick vidare: Karlstad IBF Ungdom

Kommentar: Ja vad ska man säga? En trött tvåagsgrupp och att Karlstad skulle förlora här kändes inte särskilt troligt. Motståndet blev Hertzöga där Karlstad i mitten av den andra perioden hade snott åt sig det som krävdes. Sandra Cerwall blev tvåmålsskytt, men det återstår att se hur laget står pall när det vankas tuffare matcher.

Grupp 12:

Lag som gick vidare: IBK Lockerud Mariestad

Kommentar: Ytterligare en tvålagsgrupp där Ale skulle varit det tredje laget som inte kom till spel denna gången. Lockerud med en av Sveriges bästa 05:er i truppen, Ellen Lundin, skulle på hemmaplan säkra segern mot Lerum. Även om man var i underläge efter period ett så skulle Gyllensten/Lundin rädda festen i den andra perioden till sist.

Grupp 13:

Lag som gick vidare: Landvetter IBK

Kommentar: Ytterligare en tvålagsgrupp då Hovslätt inte kom till spel.  För att dra en parallell så skulle jag vilja säga att Landvetter har varit i en snarlik sits som ”Ackers” i Stockholm. En drivande förening som fått till sig flera intressanta spelare, skeppat upp spelare till RIG och har haft en spännande process igång. Ett nytt spännande namn på gång är Tuva Aebischer Skogbäck som i helgens match mot Partille slog till med fyra poäng när man vann med 6-3. Inte ens Mira Lindbäck kunde hjälpa Partille till avancemang denna gången.

Grupp 14:

Lag som gick vidare: Lindås Rasta IBK

Kommentar: En fyrlagsgrupp där det skulle bli intressant sett till att flera av spelarna gått just lagen emellan. I Lindås finner vi t.ex. Nelly Cerina och Julia Franzen som kom från Älvstranden och i Pixbo finner vi Carolina Peil som kom från just Lindås. En extra krydda! Lindås började med att slå Pixbo i en tight 1-0 seger där Älvstanden vann med 2-1 mot Varla. När Lindås sedan slog Älvstandent så hade man det i egna händer mot Varla i sista matchen. Där satt det långt inne och med enbart sju sekunder kvar så gjorde Nelly Cerina 2-3 målet där dock ett poäng hade räckt också. Härlig grupp!

Grupp 15:

Lag som gick vidare: Träslövsläge IF

Kommentar: Här var det upplagt för ett högintressant möte mellan Warberg och Träslövsläge där lagen ställdes mot varandra i första matchen. Dramatiskt skulle det bli då Träslöv med enbart fyra sekunder kvar gjorde det vinnande målet via Emma Mossberg. De båda lagen vann sedan sina matcher i runda två mot Helsingborg och Engelholm och för Träslövsläge skulle det då räcka med en poäng i sista matchen. Där var man dock illa ute med ett 2-0 underläge, men kunde till sist rädda upp det och säkra en poäng vilket betydde avacemang.

Grupp 16:

Lag som gick vidare: CL98 IC

Kommentar: Förhandskänslan var att det skulle göras upp mellan CL och Lund och så blev det. De båda lagen gjorde jobbet i de två första omgångarna där man slog Växjö och Stanstad, även om Lund kanske fick kämpa något mer i sina matcher. Till sist skulle det avgöras och väl där så var det Lund som hade ledningen efter en period. I den andra perioden så gjorde Moa Astermark poäng nummer två och tre för matcher och såg till att CL vann med 5-3 till sist och slutade därmed på full pott.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar