JAS-bloggen
Intervjuer

Riktar kritik mot upplägget efter segern: ”Svensk innebandy tar bort charmen med Festen”

Matcherna i JAS var förre under helgen när det var en fullspäckad USM-helg, men två lag som kom till spel i G-gruppen var Jönköping och CL.

Jönköping som inför matchen ledde gruppen där en av lagets storstjärnor, Simon Hult, spelat sporadiskt. – Man är ju alltid nöjd med en förstaplats men laget hade ju absolut kunnat prestera bättre i vissa matcher, själv har jag bara medverkat på 5 matcher och därav inte kunnat sammanfatta säsongen så mycket hittills! Vi är nöjda men vi kan mycket bättre än det vi visat än så länge, säger Hult till bloggen.

CL hade inför matchen en tredjeplats och ser ut att gå mot playoff också, mycket tack vare ett par starka individer. – Vi visste att det skulle bli en tuff match då dem har en första femma som är grymt poäng stark och i bra form, detta snackade vi mycket om innan matchen, om hur vi skulle försöka stänga den kedjan. Det tycker jag vi lyckades med förutom dem tillfällena som dem fick in sina mål. Vi visste att vi skulle ha bollen större delar av matchen o att vinna kontringsspelet var en stor nyckel till att vinna.

Det var dock gästande CL som tryckte på från start och hade 1-4 innan Jönköping till sist kunde reducera två gånger om sista 15 sekunderna. – Jag tror vi blev chockad av deras start, vi hade en matchbild vi kände oss trygga med där vi hade bollen nästintill hela tiden . Men det är ju mål som räkans och efter första perioden stod det ju som sagt 3-4 och det hade vi inte räknat med. De får in bollar som man inte ska släppa in och därav speglas inte siffrorna med spelet.

Fortsatt tight efter ytterligare 20 spelade där nyförvärvet Olive prickade in två mål. – 5-5 efter två perioder. Jag jag ger CL en stor eloge att stå emot så bra eftersom dom inte hade bollen. De är ett lag på 10 gubbar som ger allt  och på nått sätt lyckas de enormt bra med truppen de besitter. Som jag nämnde tidigare tycker jag inte siffrorna speglar match bilden.

Hult skulle själv kliva in i handlingarna och göra både 7-6 och till sist 8-7 som blev matchens slutresultat där de tre poängen gjorde att man fortsatt innehar förstaplatsen oavsett om Hovslätt tar tre poäng i nästa. – Inför tredje sa vi bara , ”vi måste vinna” våran tabell är otroligt jämn och varje poäng är viktig.  Jag tycker tredje perioden är ungefär samma som de andra två. Vi tar ledningen, snabbt därefter kvitterar de och därav får vi aldrig något lugn och matchen står och väger. Matchen kunde vunnits av båda lagen där chanser inte saknades. Avgörandet är faktiskt lite roligt för jag och Hannes Nyström och Linus Hallin sa precis innan bytet jag gjorde mål att ”Linus spring upp i fickan och hannes skicka den på bortre så styr jag in den”. Där kom bollen och jag rakade bara in den och det var otroligt skönt att vi kunde vinna matchen tillslut.

Vad tycker du ni kan ta med er från matchen?

– Jag tycker vi kan ta me oss en hel del, men framförallt vårt starka psyke och att vi lyckas vända matchen och tillslut hitta en väg att vinna. Vi får en bra matchbild där vi får känna på vad som krävs i tuffa matcher och hitta nycklar som leder till segrar. Jag tror det här kommer betyda mycket längre fram där vi kommer ställas inför tuffare och viktigare matcher i jas säsongen.

Ett diskussionsämne det sist ha varit det nya upplägget kring playoff och Innebandyfesten där fler lag är med längre i processen och får möjligheten att spela. – Jag tycker hela JAS-upplägget är fel . Att svensk innebandy tar bort charmen med innebandyfesten. Festen ska vara en turnering där alla de bästa lagen ska mötas och göra upp om medaljerna. I år så kan det bli så att sämre lag kommer dit pågrund av att playoffspelet är mycket tuffare och att lottningen är väldigt skum. I våran grupp finns fyra duktiga lag som absolut borde spela i Festen, men istället kommer två lag som borde vara där, inte vara med för upplägget är så extremt konstigt.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar