Magisk upphämtning gav avancemang: ”Vi börjar chansa och blir offensivare”

I helgen avgjordes USM-16 runtom i landet där totalt 32 lag fördelat på två klasser skulle ta sig vidare. 16 lag på killsidan och 16 lag på tjejsidan skulle bli klara för Festen i Göteobrg.

Ett av lagen som kom till spel var Träslövsläge som haft drygt två månader sedan man kvalificerade sig för regionsspelet att träna. – Vi har tränat på som vanligt, säger Isac Claesson till bloggen.

Träslövsläge skulle i sin trelagsgrupp ställas mot två Skånelag i form av Lund och Genarp. – Vi hade inte jättebra koll på hur bra de var, men vi har mött deras JAS-lag under säsongen så visste att det skulle bli ganska tuffa matcher.

Lund och Genarp spelade match ett där Genarp vann med 3-7. Träslöv skulle sedan ställas mot Genarp och väl där hamna i ett 2-0 underläge som man sedan vände till en 2-4 seger. – Tycker att vi gör en bra match rakt igenom och styr spelet, men får inte till avsluten och istället gör dom det bra i sina kontringar och får in två mål. Men vi lyckas få in två mål innan vi går in i tredje och sen sätter vi två till och kan sedan resultatet matchen ut.

I match två så ställdes man mot Lund, där en poäng behövdes för att säkra avancemanget. – Vi gick in med ungefär samma gameplan som första, men vi visste även att dom behövde gå offensivt, så vi hade de i baktanke.

När Lund via en straff gjorde 1-6 tidigt i period tre såg det dock mörkt ut. En tung matchbild att vända. – Vi är inte med från start och släpper lite enkla mål som vi borde kunna lösa bättre.

Just då så behövde man alltså göra minst fem mål för att nå ett kryss och avancemang. Två mål kom innan Lund tog en timeout och från 12.27 till 13.25 så gjorde man tre raka mål där Claesson spelade fram till kvitteringen som innebar avancemang då man tog ett poäng. – Vi ändrar egentligen inte så mycket, men vi börjar väll chansa lite mer och gå mer offensivt och får då in två bollar som gör att de tar time-out. Några minuter efter time-outen får vi powerplay där vi ganska snabbt får in ett mål till 4-6 och mindre än en minut efter de sätter vi även 5-6 och 6-6 som vi lyckas hålla matchen ut.

Vad tror du om era chanser på Innebandyfesten?

– Svårt att säga då jag har ganska dålig koll på många lag, men tror ändå att vi har kvaliteterna att ta oss långt i turneringen.

Vad ser du att ni behöver jobba med under de nästkommande två månaderna?

– Jag tycker vi ska fortsätta träna som vi gjort under säsongen och kanske lägga in lite extra träningar men även träna ihop oss mer i femmorna.

Någon du vill hylla efter helgen?

– Tycker många gör det bra, men en som sticker ut lite extra är ändå våran lagkapten Wilmer Freytag som gör det bra över hela banan och även gör ett mål i vardera match.