Avfärdade nästa topplag: ”Varit mycket snack om våra duktiga 05:er”

Under söndagen ställdes Pixbo och Partille mot varandra i USM, men under lördagen så skulle man även möta varandra i JAS.

Pixbo som haft flera matcher mot topplagen och förra fredagen slog man Lerum på hemmaplan med 6-2. – Det var en spännande och jämn match, men det kändes som att vi hade matchen under kontroll. Efter matchen kände vi att detV fanns mer att ge ifrån vår sida, men vi lämnar matchen med tre pinnar och det är ju det som räknas i slutändan, säger Teodor Stenberg till bloggen.

Drygt en vecka emellan hade man för att förbereda sig. – Träningsveckan var som vilken vecka som helst. Vi har ju däremot haft två JAS-matcher som vi självklart tränat för att vinna.

Pixbo som tillhör H2-gruppen och Partille H1-gruppen är två topplag där Partille var i större behov av tre poäng sett till tabellen. – Det har varit mycket snack om våra duktiga 05:or, men i och med P16 SM så vilade vi dem under matchen mot Partille. Därför ville vi bevisa att vi kan stå upp mot ett duktigt Partille utan dem, vilket vi även gjorde.

Pixbo som stod som hemmalag hade 2-1 efter period 1. – Vi testade en ny taktik i första period, en uppställning som var helt ny för oss. Men trots detta tycker jag vi gör bra ifrån oss, och vinner första period med 2-1.

I den andra lyckades man göra 3-1, men Partille kunde reducera och kvittera där hemmalaget även tog en timeout. – Vi möter ett duktigt Partille, och skulle inte påstå det handlar om brist på fokus utan snarare tillfälligheter som gör att dem gör mål.

I den tredje perioden var det dock inget snack om saken där Pixbo till sist kunde vinna med 9-3 där Stenberg själv var inblandad i flera av målen. – Vi börjar släppa bollen och spelar den innebandyn som vi vet att vi kan. Vi börjar avsluta mer och självklart kommer målen med fler avslut.

I veckan släpptes playoff-trädet där lagen nu kan se dina potentiella motståndare. – Självklart har vi kollat på vilka potentiella lag som vi kommer att möta i ett slutspel. Men vilket lag det än blir går vi in med inställningen att det kommer krävas att vi gör bra ifrån oss för att gå vidare.