Förlösande segermål i slutskede: ”Går på kontring med allt vi har”

Vi gör ett sista nedslag från helgens matcher och finner där en match som hade en extra intressant avslutning.

Det var Skoghall som stod som hemmalag när man tog emot Lockerud. – Känslan var väl lite mer nervöst inför matchen när den såpass viktig, men annars var det bara att köra på som vanligt, säger Linus Broström till bloggen.

Man hade ett par dagar innan förlorat ett derby mot Karlstad. – Karlstad är ett bra lag, jag spelade tyvärr inte men tittade på matchen. Vi spelade inte på topp och saknade flera spelare men som sagt Karlstad är ett tufft motstånd.

Inför Lockerud var det bara att träna på och vilja göra vårt bästa under matchen. Det var just Skoghall som fick en fin start och hade 2-0 efter period ett. – Period ett så presterade vi bra från start, höll det stabilt i försvaret och skapade lägen i anfallet.

Lockerud kröp närmare via en reducering i period två där Skoghall samtidigt inte kunde nyttja sina chanser i powerplay. – Tredje var det bara att inte tappa spelet, fortsätta och orka hela vägen ut, allt för att få med oss minst en poäng.

Lockerud kvitterade, men med bara två sekunder kvar att spela så kunde Broström själv göra 3-2 och säkra tre poäng. – Spänt var det såklart, vill pressa men också spela säkert. Vi vinner bollen och går på kontring med allt vi har och lyckas få in bollen, otroligt skön känsla.

I och med segern så såg man till att rycka lite från just Lockerud och skaffat sig ett bra utgångsläge inför slutskedet. – Tänker inte mycket på det, men fortsätter vi prestera sista matcherna så ska det gå bra.