JAS-bloggen
Intervjuer

Väsby har hittat rätt på nytt: ”Har hittat glädjen i truppen”

Väsby AIK hade en tuff utmaning under lördagen att ta sig an på hemmaplan. Gästerna var inga mindre än Bele Barkarby.

Två lag som inför matchen var oerhört jämna, där det var Väsby som skuggade Bele i tabellen. – Tabelläget såg inte ut som vi ville inför matchen. Vi visste att vi behövde vinna för att sätta oss i ett läge vi känner oss bekväma i. Känslan i truppen har varit tung i några veckor men nu har vi fått en behövlig nystart, säger Adam Rehn till bloggen.

18 januari besegrade man Järfälla med 6-4 och har därefter haft drygt 1,5 vecka på att förbereda sig. – Det största fokuset har legat i att vi har försökt att hitta glädjen i truppen, vilket vi har nu och vi vet vad vi går för och vad som krävs för att vinna. Spelmässigt har vi inte gjort så mycket, vi har en spelplan som vi tror på och det var skönt att få utdelning på det.

En jämn förstaperiod där Rehn själv spelade fram till Väsbys kvittering som betydde 1-1 och var resultatet i paus. – Jag tycker personligen att vi spelar helt okej i första perioden,men vi kände i periodvilan att det fanns mer att ge. Sett till spelet var det lite boll strul och stressade beslut.

I period två så gick Väsby upp till 3-2 och hade ett grepp inför avslutningen. – Jag tycker absolut resultatet speglar perioden. Vi går in och jobbar för varandra och gör en bra period.

I inledningen av den tredje gick man snabbt upp till 6-2, dels via ett mål i boxplay. Man tvingade fram Bele till en timeout och hade så småningom även 7-4 med drygt sex minuter kvar, men trots det ville Rehn inte ta ut något i förskott. – Jag kunde aldrig andas ut eftersom vi vet att Bele är ett bra lag och har många skickliga spelare och hade vi börjat andas ut hade det kunnat sluta hursomhelst det gäller att hålla igång energin i laget.

Till sist kunde man hålla undan och tre poäng. Tre poäng som gjorde att man gick om Bele i tabellen och har därmed en tredjeplats. – Jag tycker att vi gör en otroligt bra laginsats sliter och jobbar hårt för varandra vi gör många fina mål och ligger rätt i försvaret. Det vi tar med oss från denna matchen är det hårda jobbet samt energin och glädjen i truppen.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar