JAS-bloggen
Intervjuer

Aldeeb vill gå för JAS-guldet – klar för ny JAS-klubb: ”Länge pratat om detta”

Under fjolårets säsong samt under första halvan av årets säsong så har Ahmad Aldeeb verkligen följt sin brors fotspår och blivit en tongivande spelare i Strängnäs och Allsvenskan.

Nu är det klart att han får en speciallösning resten av säsongen för att få chansen på ett SM-guld. Strängnäs som i JAS-sammanhang under de senaste åren blivit ett topplag då man bland annat lyckats få till sig en del duktiga spetsspelare. Inför årets säsong dock så tackade en del viktiga 02-er för sig och där även William Jansson återvände till Nykvarn under hösten där resultaten varit tyngre iår. – Vi tappade nästan hela vårt lag som bestod av 02er, samt en duktig William Jansson. Det blev som en omstart för oss där vi inte är lika slagkraftiga längre måste jag vara ärlig och säga, säger Aldeeb till bloggen.

Framöver är det klart att Aldeeb istället kommer spela JAS med Falun och därmed ha en dubbellicens för att kunna fortsätta spela allsvenskan med Strängnäs. – Ja som sagt väljer jag att spela JAS med Falun för att jag känner att jag vill gå för guld det sista JAS-året eftersom två år där vi haft bra lag med Strängnäs gått bort pga pandemin. Jag och min vän Melker har länge pratat om detta så det var så vi kom in på det.

Hur lätt var det att ta beslutet? – Beslutet var såklart svårt, då jag har mina vänner här i Strängnäs-JAS, men som sagt vill jag gärna vara med och slåss om guldet på festen mitt sista år, så på så sätt var de ganska enkelt.

Falun har ju under senaste åren tagit kliv på ungdomssidan sedan man via Hagströmska gymnasium kunnat locka till sig en hel del spelare utifrån. – Min bild av deras ungdomssida är att de har ett väldigt bra lag med kompetenta tränare, en bredd och spets som krävs för att gå långt.

I och med bytet av klubb så kommer han även att byta F-gruppen mot B-gruppen och därmed ställas mot nya lag. – Jag ska vara ärlig och säga att jag inte har bra koll alls på B-gruppen, det gör väl det hela roligare.

Vad har du för förväntningar på dig själv och vad vill du bidra med? – Mitt mål är att bidra med det jag är bra på, poäng och hårt jobb, för att laget ska ta sig till Innebandyfesten.

Det ska tilläggas att Strängnäs även dragit sig ur JAS nu, där intervjun skrevs innan Strängnäs besked. 

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar