JAS-bloggen
Intervjuer

Slog giganten i derbyt: ”Hade varit kul att gå om RIG”

Under tisdagen så spelades ett av säsongens klart mest intressanta derby uppe i Umeå.

Dalen som var ett av lagen hade inte spelat i JAS sedan 2:a december inför gårdagens derby. – Eftersom vårt jas-lag har spelare från både division 1 och division 2 så har alla hållit igång med matchspelet, säger Hampus Magnusson till bloggen.

Derbyt spelades mot RIG, gruppettan som allt som oftast bör favoritskapet. – Det är alltid roligt att möta RIG och ännu roligare att vinna mot dom. Det är absolut en av årets matcher i JAS. Men jag hoppas det kommer någon match som slår denna i ett eventuellt slutspel tex.

RIG stod som hemmalag och hade 3-2 efter period ett. – Dom har lite mer skott än oss, men jag tycker ändå det är en ganska jämn period.

I den andra perioden skulle Dalen vända till 4-5 där man bland annat nyttjade ett powerplay och såg till att klara sitt boxplay. – Vi fortsätter bara slita. Vi gör fina brytningar och gör bra passningar som leder fram till målen.

Magnusson själv gjorde 4-6 i period tre, vilket var hans tredje mål i matchen. Även om RIG reducerade kom man aldrig närmare och Dalen tog tre tunga poäng. – Jag tycker det var en bra match. Där båda lagen skapade många chanser. Men vi gör dock ett slitjobb som tillslut gör så att vi lyckas vinna matchen.

Trots vinsten har man drygt 10 poäng upp till RIG och Sundsvall, med dock tre matcher mindre spelade. – Målet är ju att vinna alla matcher. Vi vill ju vara ett topplag så vi hoppas ju kunna haka på där. Vi möter ju Sundsvall härnäst så vi vill ju vinna den så vi kan gå om dom och hamna på andraplatsen. Sen hade det ju såklart varit kul och gå om RIG också.

Sett till RIG:s förutsättningar, tycker du det är ett fiasko när dom förlorar? – Nej absolut inte, alla kan förlora matcher då och då även hur pass bra man än är.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar