JAS-bloggen
Intervjuer

Skickar känga efter derbyförlust: ”Får säga att de inte levt upp till förväntningarna”

I killarnas C-grupp så tätnar det kring slutspelsplatserna och under fredagskvällen så kunde ett lag befästa sin position i toppen när man ställdes mot ett ÖSK.

ÖSK som haft svårt att nå några ordentliga resultat och hade på sina 11 spelade matcher, tio inspelade poäng vilket gör att man är långt ifrån slutspelsplatserna. – Ja vi har ju tappat en del spelare under säsongen vilket har varit en stor orsak till att det inte gått så som vi velat. Sen att vi har fått ställa in matcher/träningar på grund av corona är också en stor faktor till att det ser ut som det gör, säger Oscar Capobianco till bloggen.

Tufft skulle det bli när det var ett derby på agendan mot Lillån, det grönklädda laget som slåss om förstaplatsen. – Som alla vet är Lillån ett lag som värvat till sig många av länets framstående spelare från andra klubbar, och de bör därför sopa banan av våran JAS-serie. Måste säga att dem inte levt upp till förväntningarna, med de spelarna de har i truppen ska man kunna leverera ett bättre resultat än 6-5 mot oss som blivit av med hälften av våra bästa spelare. De får gärna motbevisa mig, men så som deras spelare pratar är det ett fiasko om de inte går till festen.

Lillån som för ett par veckor sedan plockade in U19-meriterade Hampus Morelius som via en dubbellicens är tillgänglig för Lillån i JAS för att spela division 1 med Borlänge. – Knappt hört om grabben innan men vet att han är duktig. Utan honom hade matchen lika gärna slutat med vinst åt oss. Jag tror han kan hjälpa Lillån en hel del i slutspelet.

Ni hade 3-2 efter period 1 – vad tycker du om den? – Vi gör en bra första period tycker jag. Vi spelade på lillåns misstag och satte de chanser vi fick helt enkelt.

Efter period två så var det 4-4 i en förhållandevis ganska snäll match sett till att utvisningarna lyste med sin frånvaro. – Vårt fokus låg på att försöka komma in i matcher igen och inte ge lillån något gratis, Vi tog målvakten med 5 min kvar och lyckades få in ett mål vilket gjorde det hela mycket mer spännande.

Även om man var nära så räckte det alltså inte – Lillån kunde vinna med 5-6 och som det nämndes i inledningen, befästa sin plats i toppskiktet. Trots förlusten, så fanns det positiva grejer att ta med sig för ÖSK. – Vi gjorde lätt säsongen hittills bästa prestation, att förlora med udda målet är inte kul men sett till förutsättningarna och att vi lyckas få in  5 mål på 8 skott så tycker jag att vi ska vara nöjda med resultatet.

Ni är ju en bit ifrån slutspel, hur ser du på avslutningen och det ni vill uppnå? – Jag tycker att vi ska ta med oss allt bra vi gör i matchen och fortsätta bygga på det till dem nästkommande matcherna. Även fast vi inte kan gå till slutspel så hade de vart kul att få avsluta på topp.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar