JAS-bloggen
Intervjuer

Hittat formen efter tung start: ”Börjat med ett helt nytt spelsystem”

Under söndagen var det ovanligt glest med JAS-matcher där den speciella situationen vi befinner oss i självklart gör att en del matchändringar blir aktuellt. En match hittar vi dock i tjejernas A-grupp.

Det var Luleå SK/IBK som var i spel som på sina 11 matcher enbart hade tagit tre poäng. – Inför denna säsong började vi med ett nytt spelsystem som vi inte riktigt var vana med. Det är många duktiga lag i vår grupp vilket har gett många tuffa matcher. Vi har spelat bra i några matcher men tyvärr inte satt våra chanser framåt, säger Hanna Aho Heikkilä till bloggen.

Just de tre poängen kom i förra omgången när man besegrade Örnsköldsvik IBK, det laget som är det lägrade placerade av de två Ö-vikslagen. – I ö-viks matchen satte vi våra chanser och spelade bra genom hela matchen. Vi tog med oss ett bra spel i anfallszon där vi skapade många chanser och ett stabilt försvarsspel genom hela matchen.

Nu väntade Umeå City, också ett lag som fått slåss för sina få poäng och som befann sig strax ovanför i tabellen. – Just eftersom vi hade två bra matcher helgen innan i övik så kände vi oss taggade för ännu en match. Eftersom vi tagit vår första vinst ville vi fortsätta på samma spår.

Luleå hade 2-0 efter period ett där Hanna själv förvaltade en straff som gav laget ledningen. – Vi var taggade inför matchen och hade en bra känsla i laget. Jag tycker att vi har mest boll i första och skapar många chanser. Vi är aggressiva över hela planen och ger inte Umeå city några farliga lägen.

Efter ytterligare 20 minuter så hade man gått upp till 4-0 och även lyckats klara av ett boxplay. En gynnsam sits inför den sista perioden. – Inför sista perioden känner vi att vi har övertaget i matchen och vi vill fortsätta spela som vi gjort under dom första två perioderna. 

Umeås enda reducering kom sent i period tre och betydde 5-1 vilket gjorde att Luleå tog sin andra raka seger. – Jag tycker vi kan ta med oss ännu en bra spelad match från vår sida, där båda anfalls- och försvarsspelet fungerar riktigt bra. I 4 boxplay höll vi även nollan.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar