JAS-bloggen
Intervjuer

Fick fira högst mot moderklubben: ”Personer man känner sen tidigare”

Innan helgen anlände så kunde KAIS Mora ta sig drygt två timmar österut för en torsdagsmatch.

Man skulle ställas mot Sandviken/Hofors där man sett till tabellen var knappt favorit. – Vi gick in med inställningen att det är dags för oss att vinna. Vi visste att om vi gjorde det vi skulle så kommer vi vinna, säger Gustaf Winges till bloggen.

Winges som innan han tog steget till Mora representerade just Hofors. – Ja alltid kul att möta sin moderklubb och personer man känner sen tidigare.

Man fick en fin start, hela 0-5 som till sist blev 2-5 efter den första perioden. – Vi kliver in och gör allt rätt de första 10 minuterna av matchen sen efter 10 min slår vi av tempot lite men i helhet en drömstart.

I period två så återupprepade sig scenariot. Man gick upp till 2-7 innan hemmalaget kunde reducera två gånger om inför avslutande 20. – Det kändes väldigt tryggt ändå även om vi släppte in några mål i baken så kändes det som vi hade matchen i egna händer.

Till sist vann man med 7-11 och tog tre viktiga poäng som underlättade hemfärden. – Jag tycker vi lirar ett bra snabbt och enkelt spel i stora delar av matchen som vi även får utdelning för. Samt att vi får tar mycket avslut som vi har haft problem i tidigare matcher.

Trots vinsten är det långt upp till playoff och det ser ut som man får ha ett annat fokus under det sista av säsongen. – Vi har insett att vi har tappat för mycket poäng för att ta oss mot toppen av tabellen. Om inte ett mirakel skulle ske och vi vinner alla resterande matcher. Vi tar med oss denna efterlängtad vinst och siktar på att avsluta säsongen på ett bra sätt.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar