JAS-bloggen
Intervjuer

Jagade talangen har gjort sitt val: ”Kommit längre med sin uppbyggnad i akademin”

En av Smålands mest intressanta spelare, Oliver Staiger, har gjort sitt val att till sist lämna Husqvarna.

Staiger är istället klar för Jönköpings IK, en övergång som känns naturlig ut flera perspektiv. – Ja, det började egentligen redan förra säsongen när JIK kontaktade om en eventuell dubbellicens med deras division-2 lag, men efter ett byte i ledarstaben så blev det lite ändringar och det blev aldrig aktuellt med det. Istället blev det en lösning där jag kunde träna med JIK två gånger i veckan och fortsätta spela matcher med Husqvarna, vilket kändes bra även för mig. Sedan tror jag även på att JIK har en bra akademi som är lite mer inriktad på att utveckla unga spelare och inte bara vinna matcher, vilket vi självklart också ska göra, säger Staiger.

Upplägget för Staiger är i princip klart, där möjligheterna är många sett till antal lag man har. – Grundtanken just nu är att jag ska träna med JAS och Div2 och även spela matcher med dessa. Om jag någon gång skulle känna att jag får för lite speltid i Div2 där vi har många spelare så finns alltid HJ18 som det kan bli någon match med.

Många trodde nog att KFUM Jönköping kunde vara ett alternativ sett till den 05-kullen man har där Staiger spelar med många i Smålandslaget bland annat. – KFUM killarna är riktigt vassa i den kullen och det är ett härligt gäng som jag känner väl från skolan. KFUM har riktigt bra lag men jag tycker att JIK har kommit längre med sin uppbyggnad i akademin med olika nivåer och fler lag. I JIK finns allt från 05 till SSL med två nivåer på både junior och senior.

Debuten kom i söndags när man ställdes mig Hovslätt i JAS vilket självklart är lite extra speciellt. – Det var nervöst, första matchen i nytt lag, hemma match och även derby. Det blir inte mycket bättre än så. Jag är en av de få rightare som finns i laget så jag kände att jag fick en viktig roll på vänsterkanten vilket var väldigt kul.

Även om JIK mönstrade fullt manskap och var favoriter i mångas ögon så blev det till sist Hovslätt som vann en tight match med 1-2. – Det var en klassisk derbymatch med heta känslor som man verkligen vill ta hem. Det var en match där jag tycker att vi var det bättre laget. Jag tycker att vi har spelet och får några vassa lägen. Oturligt nog så har vi väldigt många ramträffar där jag själv har ett skott i ribban. Hovslätts målvakt gör även en bra match och tar många skott som egentligen borde sitta. Egentligen ska vi ha fler lägen och vi ska kunna spela förbi deras försvar men av någon anledning så sitter det inte. Vi gör ett misstag som gör att de kan gå på kontring och göra 0-1 målet. Efter målet blir det stökigt och vi får spela 4 mot 4 där vi går bort oss och där görs 0-2 målet. Vi lyckas aldrig hämta ikapp matchen igen efter det.

Om vi ser till fortsättningen av säsongen. Vad har du för mål? – Vi har som mål i JIK att hamna längst upp på prispallen vilket jag tror är mycket möjligt om vi kämpar hela vägen. Jag har som eget mål att bli en nyckelspelare i laget som kan hålla lugnet över hela planen samt vara en som bidrar med go stämning på bänken.

Om du ser för egen del. Vad vill du utveckla och jobba med? – Jag är en snabb spelare som har bra teknik, så det jag skulle vilja bygga på är en spelförståelse till den nivå där jag kan ta väldigt snabba men också kloka beslut på planen. Jag tror att det är mycket värdefullt om man kan kombinera de egenskaperna i innebandyn som är en väldigt snabb sport.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar