JAS-bloggen
Intervjuer

Vinst efter långt uppehåll: ”Kände oss rejält förberedda”

Damernas D-grupp hade nästintill en full omgång i fredags där totalt åtta lag var i spel av gruppens nio.

Ett av dem var Vendelsö, som haft uppehåll sedan den 20 november. – Efter jul arrangerade vi en träningscup med Sköndal, Nykvarn och Hässelby, sen har vi haft träningar lite utspritt under jultiderna men vi kände oss rejält förbereda och laddade inför matchen, säger Amanda Hanell till bloggen.

På andra sidan stod Salem, ett lag på snarlik plats i tabellen som innebar en tuff match. – Vi visste de skulle bli en jämn och fysisk match och de gällde att vi var med från start. Vi kände att vi hade bra koll på hur Salem skulle spela och att det var viktigt med tre poäng.

Det var just hemmalaget Salem som skulle börja bäst och sno åt sig en 2-1 ledning efter den första perioden. – Tycker det var en jämn första period men där vi inte riktigt kommer upp i nivå Salem gör två mål mot slutet av perioden, dock starkt att vi får in ett mål med 30 sekunder kvar trots att vi inte gör en bra period.

Period två skulle innebära målkalas och en drös med utvisningar. Fem utvisningar totalt där Vendelsö även lyckades vända matchen till en 4-5 ledning. – Tycker jag själv och hela laget kom in mycket bättre i andra perioden men där de blir mycket avbrott och tempot går ner lite med alla utvisningar. Tycker att utvisningarna och mer organiserat spel passade oss bättre och där vi är effektiva i sista tredjedelen.

I period tre så skulle Vendelsö gå upp till 5-8 och se ut att gå mot tre säkrade poäng, men det skulle bli dramatiskt hela vägen in i det sista. – Tycker vi har kontroll, men där jag själv tar en onödig utvisning och sätter laget i en tuffare sits inför slutskedet av matchen. Jag är otroligt glad över vinsten och jag tycker överlag vi vinner välförtjänt och där laget som krigade hårdast tar hem alla tre poäng.

Som Hanell nämner så kröp Salem närmare, men till sist blev det Vendelsö som tog tre poäng. Däremot finns det både positivt och negativt att ta med sig från matchen. – Vi ska jobba med första perioden och se till så vi är med från start och får snabbt kontroll över matchen. Det vi tar med oss från matchen är att trots underläge så hittar vi sätt och hålla oss kvar i matchen och med hjälp av en stark tredje period vända matchen och ta tre poäng.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar