JAS-bloggen
Intervjuer

SM-guldvinnare belönas med dubbellicens: ”Lärorik utmaning”

För den uppmärksamme så har det i Nackas trupp funnits med ett par yngre spelare på dubbellicens under de senaste matcherna.

 

Spelarna i fråga är Linnea Ferringmark och Ida Matsson som för ett par månader sedan var med och tog guld med Stockholm i SDF-SM. Till vardags tillhör de Värmdö och kombinerar där divison 1 med JAS främst. – Säsongen hittills har varit kul och givande. Trots att vi haft en del skador och sjukdomar i truppen har laget krigat sig igenom många matcher. Det har varit roligt att följa lagets utveckling både på och utanför planen, säger Linnea till bloggen.

Väl där har de båda spelarna framstående roller och idén om att få möjligheten att representera Nacka har växt fram under tiden. – Då Värmdö och Nacka har börjat att diskutera om ett samarbete så blev ett första steg att vi fick vara med och träna med Nacka löpande, vilket resulterade i att vi två nu går på dubbellicens. Det känns riktigt stort och kul, och vi har blivit väldigt väl bemötta av både spelare och ledare, säger Ida kring dubbellicensen.

Tvekar man när en sådan chans uppstår? – Absolut inte! Ser det som en rolig och väldigt lärorik utmaning. Har ju alltid varit en dröm att en vacker dag få spela i SSL, och nu dök möjligheten upp kanske lite tidigare än vad jag förväntade mig. Jag är tacksam att Nacka ger mig den här chansen!

Spel i två föreningar, en drös med träningar och matcher i olika serier gör det hela till ett pussel vecka ut och vecka in för att få ihop det vilket Linnea intygar. – Tyvärr krockar två av Värmdös träningar med två av Nackas träningar vilket är synd. Till en början har vi tränat en gång i veckan med nacka och två träningar med Värmdö. Matcher spelar vi i första hand med Värmdö. Min uppfattning är att det är bra med miljöombyte och att all tid som vi får på planen är värdefull. Hur vi prioriterar träningar och matcher kan dock ändras framöver. Syftet är att få ut så mycket som möjligt av samarbetet mellan Värmdö och Nacka.

Vad skulle du säga är största skillnaden i SSL?

Linnea: Tempot definitivt. Även allt som händer runt omkring och känslan är annorlunda.

Ida: Helt klart tempot. Man måste ta snabbare beslut på planen och vara noggrann i allt man gör. Sen håller alla spelare en väldigt hög nivå vilket innebär att man måste prestera på max under varje träning vilket i sig är väldigt utvecklande.

Vi är halvvägs in i säsongen och än finns det mycket kvar att spela om där förutsättningarna i varje serie ser väldigt olika ut i nuläget. – Jag tror att det kommer bli en utvecklande fortsättning av säsongen med mycket nytt att lära. Det är kul med många träningar och möjligheter till mer innebandy, avslutar Linnea.

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar