JAS-bloggen
Intervjuer

Debutmålade för jumbon i SSL: ”Varit där och slagits om vinsten i många matcher”

Vi har under säsongen fått se flertalet debutanter i SSL, ett par av dem av det yngre slaget som trots sin ringa ålder visst att dom vill ta för sig.

En av dem är Theodor Svensson, född 2004, som till vardags tillhör Huddinge, men som fått chansen att spela med nykomlingen Djurgården. – Vi har samarbetsavtal med Djurgården och så fick jag frågan att börja träna med dem i slutet på sommaren, säger Svensson till bloggen.

Tack vare sin unga ålder så finns chansen till speltid i flera seriesystem. Utöver då SSL så spelar Svensson även JAS och divison 3 samt gjort ett par andra juniormatcher. Ett fullspäckat schema, men där upplägget är klart. – Fokus ett är att köra med Djurgården och om tiden räcker till så kör jag även Huddinges JAS och A-lag.

Att gå från juniorspel till att spela seniorinnebandy i Sveriges tuffaste serie är en stor omställning. En pågående omställning som kräver tid. – Jag har knappt vuxit in i det än men det är sjukt kul och lärorikt. Största skillnaden i matchspelet är tempot och tuffheten. En annan stor skillnad är även resorna.

Djurgården har inte helt oväntat haft en tuff höst och är jumbo i serien efter noll inspelade poäng. Ett facit som många såg som relativt väntat. – Jag känner att vi trots noll poäng har varit där i många matcher och slagits om vinsten. Tyvärr gjorde vi ganska dåliga insatser mot Sirius och Hagunda och det får vi lida lite för. Samt så har vi haft lite otur med både skador och sjukdomar.

Även i JAS har det gått relativt blandat sett till förväntningarna. Inför säsongen kunde man presentera ett par starka namn som anslöt till en redan intressant trupp. På de sju spelade matcherna hittills har man tagit 12 poäng och står därmed på en fjärdeplats i gruppen. – Jo men till en början hade jag en bra känsla, men tyvärr har det inte gått som förväntat. På pappret så har vi ett fantastiskt lag och alla har nog ganska höga förväntningar på sig själva. Men här ifrån kan vi bara blicka framåt. Vi kommer växa in i det och bli livsfarliga till våren.

Under hösten fick han även chansen att spela SDF-SM med Stockholm. Där Stockholm kom till spel med en av sina svagare trupper på länge så blev det till sist respass redan i kvartsfinalen. – Jag tycker att SM är bland det roligaste jag gjort. Tråkigt att det inte räckte längre då jag kände att vi förtjänade att gå längre än vad vi gjorde. Men nu i efterhand tänker jag på det som en sjukt rolig resa med en massa sköna människor.

I förra matchen när man avslutade året med att möta Thorengruppen så kom Svenssons första mål i SSL när han hittade målet i den första perioden. – Känslan var mäktig och sjukt kul att göra sitt första mål på hemmaplan. Det var en milstolpe i mitt liv och härifrån vill jag jobba hårdare och bidra till att vinna matcher oavsett om det är från surret på bänken eller slitet på planen.

Hur ser målsättningarna ut med årets säsong? – Till en början är det att slita hårt och bli bättre så att jag kan bli en startspelare i Djurgården. De resultatmässiga målen är att gå till festen med HIBS-JAS samt gå upp i tvåan med HIBS A-lag.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar