JAS-bloggen
Listor

10 spelare att signa inför nästa runda i USM: ”Ses som potentiell i SSL framöver”

Den första rundan i USM har spelats för killar födda 2005 och yngre. I år är upplägget något annorlunda och fler lag kommer ta sig till Innebandyfesten i Uppsala.

Nästa runda kommer spelas i början av februari. Innan dess finns det chanser för lagen att förstärka sina trupper med spelare som inte har deltagit i den första rundan och därmed inte är ”låsta”. Nedan har ni 10 spännande namn som hade kunnat förstärka en del lag!

Herman Karlsson, Team Thorengruppen SK Ungdom

Möjliga lag – IBF Dalen

Sannolikhet: 10 %

Kommentar: Nja, det ska nog mycket till. Han kommer då behöva byta bort sin nuvarande JAS-miljö och skriva sig i Dalen. Även om Dalen gått bra i JAS också och har en snarlik placering så är känslan att TTG byggt upp något starkt som började på försäsongen. Han har även förtroende i division 1 och lär på sikt vara en av spelarna som TTG ser i SSL framöver. Ska ha en del kompisar i Dalen, kan det vara så att de lockar över han?

Jonathan Berglund, Skälby IBK

Möjliga lag – Lillån IBK, Västerås IBS Ungdom

Sannolikhet: 30 %

Kommentar: En av Sveriges bästa 05:er, kanske den bäste som inte kom till spel i första rundan med Skälby och därmed inte är låst. I och med att Skälby inte har JAS så hade han kunnat skriva sig i någon av de två andra föreningarna med dubbellicens till division 1. Kommer det hända? Lokalkonkurrenten Västerås känns mer osannolikt. Men Lillån 10 mil bort? Absolut, där han då skulle kunna vara aktuell även i Allsvenskan.

Anton Delavaux, ej registrerad

Möjliga lag – Pixbo, Partille, Alinsgås

Sannolikhet: 30 %

Kommentar: Son till Pixbolegendaren Magnus ”Aga” Augustsson och även Anton en boll magiker utan dess like. Grym bollkontroll och spelsinne. Var den ledande spelaren när Landvetter växte fram som ett talangfullt lag med sin 05-kull, men valde inför årets säsong att sluta trots en drös med anbud. Skulle han välja Pixbo så har man en förstafemma värda guldet och blir det Partille så kan han ersätta tappet av Hammarqvist man hade inför säsongen. Väljer han något alls? Tveksamt.

Lucas Svensson, Floda IBK

Möjliga lag – Pixbo, Partille, Alingsås

Sannolikhet – 5 %

Kommentar: Svensson är en av distriktets mest lovande talanger som inte är knuten till någon ”storklubb”. Samtliga tre lag nämnda ovan hade haft stor nytta av honom, men kommer det bli verklighet? Nej, sett till att han då även måste överge JAS där man tillsammans med Kärra i ett kombinationslag så tror jag inte det. Han skulle få division 1-tid i samtliga tre lag (undantag Partille kanske), men just JAS i Floda tror jag inte han väljer bort. Skulle vara en bomb!

William Hedin, Bjärreds IBK

Möjliga lag – Lund, Munka Ljungby

Sannolikhet – 25 %

Kommentar: Mångsidige Hedin, en back med bra storlek och räckvidd som nyss blev uttagen i Skånelaget spelar till vardags division 2 och HJ18. En ganska anonym tillvaro, men där avståndet till Lund är klart rimligt. Där hade han kunnat få fortsatt spel i div 2, komplettera med JAS samt få chansen i USM då Bjärred inte kom till spel. Möjligt? Absolut.

William Thyselius, Sköndals IK

Möjliga lag: Tyresö, Älvsjö, Huddinge, Vendelsö

Sannolikhet: 20 %

Kommentar: Rightfattade Thyselius som är center/forward och nyss uttagen i Stockholmslaget hade varit intressant att se i annan miljö. En offensiv lagd spelare med bra avslut och speluppfattning. Spelar just nu i division 3 samt Pantamera junior divison 2, där ett byte hade kunnat möjliggöra spel i både JAS, USM samt andra miljöer. Kan han få samma speltid i seniormiljö i övriga lag? Tveksamt där tex Huddinge har ett namnstarkt divison 3-lag, men sett till åldern så lär hans tid komma där också. Vad mer som talar emot? Hade han velat spela USM hade han kunnat göra ett byte redan innan säsongen.

Milian Hansen Ahlström, Storvreta IBK Ungdom

Möjliga lag: Sirius, Alunda, Saga, Rosersberg/Arlanda

Sannolikhet: 15 %

Kommentar: Missade första rundan på grund av sjukdom/personliga skäl om jag inte är felinformerad där då Storvreta placerade sig som trea efter Sirius och Alunda och åkte ut. Trots det så finns det flera lag inom räckhåll som är kvar för runda två och vill Milian ta chansen att spela lär han inte sakna erbjudanden. En rightad forward som även kan spela center, med en fin speluppfattning, duktig tekniskt i flertalet moment i allt från mottagningar, bollhantering och skottmoment och en oerhört lojal lagspelare. I Sirius finns säkerligen en helheltslösning med både JAS och division 2, men vågar han göra den övergången?

Hannes Slöjdare, FBC Kalmarsund Ungdom

Möjliga lag: CL98

Sannolikhet: 10 %

Kommentar: Kan vi få se en förbjuden övergång? En av distriktets mest lovande talanger där Kalmarsund inte kom till spel. Har dock bara fått tre matcher i divison 1, där han främst fokuserat på juniorserierna. Skulle få möjligheten till spel i samma serier i CL, men då även USM. Tar han klivet? Klart är att CL inte hade tackat nej till en spelare som Slöjdare. En kraftfull forward/center med bra genombrottskraft, duktig 1-mot-1 och ett bra avslut.

Harald Brännström, Sköndals IK

Möjliga lag: Tyresö, Älvsjö, Huddinge, Vendelsö

Sannolikhet: 20 %

Kommentar: Precis som Thyselius, nyss uttagen till Stockholmslaget, men Brännström återfinns på en backplats istället. Har fina offensiva egenskaper med boll, ett bra skott och förmåga att lösa svåra situationer med ett lugn. Har också sin plats i division 3, men vid ett klubbyte kan han slåss om en plats på Innebandyfesten. Vill han ta chansen nu? Nja, tveksamt i slutändan.

Jöns Redin, Team Thorengruppen SK Ungdom

Möjliga lag: Dalen

Sannolikhet: 10 %

Kommentar: Samma sits som Herman Karlsson, även om Karlsson kanske rankas snäppet högre. En oerhört skicklig back, duktig i egen zon och orädd i offensiven. En klassisk ledarfigur som man gärna vill nyttja när det drar ihop sig. Hur bra skulle Dalen bli om både bytte? SM-guld? Aspiranter säkerligen, men kommer det ske? Tyvärr inte säger jag.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar