JAS-bloggen
Intervjuer

Häng på playoff efter sen seger: ”Behöver skrälla mot lagen ovanför”

Vi landar i killarnas A-grupp och hittar där ett lag som fortsatt har häng på playoffplatserna, även om man kanske inte varit med kring det i förhandssnacket.

Öjebyn hade på sina nio första matcher 13 inspelade poäng och därmed en mittenplacering. – Den första halvan av säsongen skulle jag anse är väldigt bra där vi tar poängrekord inom laget genom alla år vi varit med i JAS-serien. Sen tar vi även poäng mot de lagen vi vet att vi har stor chans mot och är favoriter. Sen har vi även kämpat på bra som lag mot det svårare lagen som ligger förre oss i serien, men där har de andra lagen dragit längsta strået än så länge, säger lagets Lukas Strålberg till bloggen.

Under lördagen så mötte man Gimonäs UIF, gruppens jumbo och chans på tre nya poäng. – Inför matchen mot GUIF kände även vi i laget att vi var solklara favoriter eftersom att vi vann senast mot dem och ligger förre dem i serien och det kan ha lett till en liten underskattning, där GUIF står upp bra i matchen.

Det var dock en inledande jämn period där ställningen var 2-2. – Jag tycker att starten är lite seg där vi gärna vill transportera bollen själva istället för att passa den och sen tar vi även fel beslut som leder till kontringar för GUIF som de straffar oss på till ett underläge 2-0, men sen är det väldigt starkt att lyckas vända det till 2-2 innan första periodens slut och då kände vi att vi var med i matchen.

Oavsett om det var underskattning eller inte, så var matchen fortsatt jämn även efter period två. Även om Öjebyn hade en 3-4 ledning inför period tre så fanns det mer att önska. – Inför för sista 20 känner vi spelare samt tränare att vi inte gjort allt vi kan och inte kommit upp i vår högsta nivå så vi trycker mycket på att fokusera på att hålla i bollen med ett snabbt bolltempo och minska GUIF:s energi och sen trycker vi självklart på att vinna matchen.

Tredje perioden skulle bli en intressant historia. GUIF återtog ledningen och Öjebyn kvitterade, men sedan drog GUIF på sig tre raka utvisningar. Även om man klarade de två första så kunde man inte stå emot den tredje och med bara 30 sekunder kvar så satte Öjebyn den avgörande bollen. – Vi börjar bra i tredje innan vi åker på ett tidigt boxplay där GUIF lyckas göra mål och det tar luften ur oss och bara två minuter senare tar de ledningen med 5-4, sen bara någon minut senare gör vi 5-5 och känner att det är nu det gäller och efter 10 minuter spelade in i tredje tar GUIF många utvisningar som leder till att vi hamnar länge i deras anfallszon. Tyvärr är vårt powerplay inte så bra under denna match där vi inte får till våra varianter, men i slutet av vårt sista powerplay kastar deras målvakt iväg bollen på en av våra spelare och vi gör ett kontringsmål som ger oss ledningen. Sen i de sista 30 sekunderna jobbar vi hårt i försvaret och håller vår ledning intakt.

I skrivande stund har Öjebyn två poäng upp till en playoffplats, men har samtidigt två mer spelade matcher än Dalen. Hur långt kan årets säsong räcka? – Jag tror vi har goda chanser till playoff vi är ett lag som gillar att spela i underläge och vara underdogs och det är i de matcherna vi spelar som bäst om man kollar till denna säsong. Men ska vi ta oss till playoff kommer vi måste vinna de resterande matcherna mot lagen som ligger bakom oss i serien och även skrälla mot de lagen som just nu ligger på playoff i tabellen. Men allt handlar om inställning och rätt vilja och det ska vi se till att ha för att lyckas.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar