Rivstart i tredje gav seger i rivalmötet: ”Extra speciellt”

I fredags så spelades en intressant match ur flera perspektiv när Hässelby och Bele ställdes mot varandra.

Hässelby som 23 november tog en tung seger mot Väsby och har därefter haft tid att förbereda sig inför Bele-matchen. – Vi har tränat som vanligt med fokus på DM- matchen mot Tyresö och JAS- matchen mot Bele, säger Hampus Af Ekenstam till bloggen.

Både sett till tabellen där matchen hade en viktig betydelse, men även att det finns en historik lagen emellan sett till spelare och ledare som varit i båda föreningarna. – Matcherna mellan Bele och Hässelby är alltid speciella eftersom det är derby. Extra speciellt eftersom flera spelare och en av tränarna i Bele tidigare har tillhört Hässelby i flera säsonger. Det är både roligt och nervöst att möta gamla kompisar.

Bele är ju i mångas ögon ett topplag. Är det så i dina ögon att de ska vara solklara favoriter? – Jag anser att Bele är topp 3 i vår JAS-serie. Period ett var relativt avvaktande och ställningen var 1-1 efter första 20. – I första perioden styrde Bele spelet och hade mycket boll men vi var trygga i vårt försvarsspel. Det kändes som att vi hade koll på läget.

Även efter period två var det tight, lagen följdes åt och ställningen var 2-2 inför sista. – Inför den tredje perioden pratade vi extra mycket om att hålla ett kompakt försvar men även att våga hota framåt. Det gynnade oss.

Det var i den tredje perioden som ett tidigt ryck skulle komma. Efter fyra snabba mål gick man upp till 6-2, en ledning man aldrig släppte och vann med 9-5 till sist. – Vi lyckas göra fyra mål på de fem första minutrarna vilket gör att vi i princip lyckas stänga matchen. Det som även gör att vi inte tappar ledningen är att vår målvakt gör en fantastisk insats.

Fortsätt tight i årets tabell. Hur tror du topp 4 kommer sluta?