JAS-bloggen
Intervjuer

Onödigt tight i gruppfinalen: ”Blev för bekväma och passiva”

Killarnas A-grupp har under helgen haft flertalet matcher i toppskiktet där gruppettan tagit ett starkt tag om förstaplatsen.

RIG hade inför gårdagens match mot Sundsvall åtta raka segrar, ett facit som många förväntar sig att de ska ha sett till sina förutsättningar. – Jag tycker att vi har spelat bra och gjort det vi ska varje match sen vet jag ej om vi har varit helt överlägsna varje match men vi vinner matcherna och det är det som är det viktiga, säger Vilmer Åsenstam.

Utöver Thorengruppen så är det just Sundsvall som skulle kunna utmana RIG i toppskiktet. – Tankarna inför matchen var att det skulle vara en rolig match med två spelande lag. Vi visste att Sundsvall skulle vara bra och att det skulle bli en tuff match. Men om vi sätter vårt grundspel så vet vi att vi är svåra att slå.

I period ett så höll Sundsvall jämna steg och ställningen var 2-2. – 2-2 efter första var kanske inte det vi ville. Vi kom inte riktigt upp i den nivån som vi visste att vi kunde. Men jag tyckte att det var vi som hade matchen och mest boll så vi var ändå ganska lugna.

I den andra perioden så fick RIG bättre träff och kunde gå upp till 7-3 istället. – I andra perioden så tar vi över matchen mer och följer våra grunder bättre som gör att målen kommer. Jag tyckte att vi spelade en bra andra period där vi fick in mer bollar.

Även om RIG hade 8-5 så skulle det till sist bli tight och Sundsvall reducerade till 8-7 med drygt 1,5 minut kvar, men kom aldrig närmare än så. – Det blev lite onödigt tight där i slutet. Jag tyckte att vi var det bättre laget och dom fick mest kontra. Men vi börjar att slarva lite i försvaret och då får dom in några bollar men jag tyckte att vi förtjänade vinsten. Vet inte riktigt om det var lika tight som resultatet visade utan dom fick till sitt spel i slutet samtidigt som vi kanske blev lite för bekväma och passiva.

Ni ser ju att gå mot förstaplatsen, vilka tror du gör er sällskap? – Jag tror att Sundsvall kommer att ta en andraplats i serien men sen tror jag att Thoren och Dalen också kommer vara där uppe.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar