JAS-bloggen
Intervjuer

Dominanta i toppmötet: ”Absolut inte en lätt match”

Det vankades en rejält intressant toppfight under fredagskvällen när de två giganterna i C-gruppen drabbade samma. Täby mot Åkersberga.

Täby hade inför matchen spelat spelat fem matcher och tagit 13 poäng på dessa. – Vi har en väldigt bra mix av spelare i år. Några som har spelat i JAS ett tag men även många yngre spelare med väldigt bra tempo på planen. Så vi kompletterar varandra väldigt bra och utvecklas som lag för varje match som spelas, säger Josefine Nylander till bloggen.

Även om man t.ex. kryssade mot Hässelby så är matchen mot Åkersberga den på förhand klart tuffast, Åkersberga som ledde gruppen också. – Alltid lika spänt att möta Ackers, vi visste att det skulle bli en tuff match tanke på tidigare resultat och hur många duktiga spelare de har. Därför var fokus på att vara med från början och ge allt i varje situation.

Täby som stod som hemmalag fick en bra start och kunde ha en 3-1 ledning efter period ett. – Vi fick till ett bra spel redan från början och fick in några snabba vilket gav oss övertag redan från start. Vi kunde därmed hålla oss lugna och gjorde inte så många misstag.

Man fortsatte hålla avståndet efter period två. Även om Åkersberga hittade nätet så gjorde Täby detsamma och hade 5-2. – Jag tycker vi höll oss lugna genom hela matchen och såg till att passningarna kom dit vi ville. Vi spelade säkert men fick samtidigt många bra lägen som vi tog tillvara på.

I den tredje perioden så kunde man rycka iväg lite och vinna med hela 9-4. Ett relativt överlägset resultat, även om Nylander inte tycker det var såpass enkelt. – Det var som vanligt en bra och jämn match mot Ackers, vi fick kämpa hårt för att behålla ledningen, så en lätt match var det absolut inte.

I förhandssnacket så har Åkersberga varit en toppkandidat att kunna gå långt i år, till och med hela vägen. Att Täby nu slår dem visar att man också vill vara med och utmana. – Vår plan är såklart att ta oss så långt som möjligt och om vi fortsätter såhär tror jag att vi har stora chanser att utmana.

Om du skulle få lyfta någon efter segern – vem och varför? – Det är svårt att bara lyfta en person, alla bidrog med sin del till matchen och såg till att kämpa och peppa in i det sista. Alla tre kedjor bidrog både med poäng och höll tätt bakåt, dessutom hade vi två grymma målvakter, det var det som ledde till vinst igår!

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar