Derbyseger gav förstaplats: ”De är det största hotet”

Vi har senaste åren varit bortskämda med derby på killsidan i Örebro, men under helgen spelades även ett på tjejsidan.

Örebro och Lillån drabbade samman där de grönklädda inlett säsongen starkast. – Känslan inför matchen var nervös men vi var väldigt taggade på revansch efter förra säsongens möte som slutade i förlust. Alltid roligt med derby, heta känslor på plan och bra tryck på läktarn, säger Sara Sävenstrand till bloggen.

Lillån som var obesegrade inför på 14 poäng, där Örebro på sina 10 fanns ett par platser längre ner. – Jag skulle säga att gruppen i år är otroligt jämn så även om vi låg över IBF Örebro i tabellen var vi inställda på en jämn match! En vinst för oss skulle innebära att vi gick upp i serieledning igen vilket vi såklart siktade på.

Period ett slutade 1-1, där Lillån utnyttjade ett powerplay vid sin kvittering. – Första perioden var mindre bra, vi följde inte riktigt vår spelidé och dem får in ett mål efter knappt två minuter. Det jag tycker vi gör bra är att vi fortsätter försöka skapa lägen och komma till avslut och får in ett mål innan perioden är slut.

Även efter två perioder var matchen jämn. Lagen stod på nytt för varsitt mål och hade 2-2 inför sista. – Inför sista sa vi att vi skulle fortsätta som i andra perioden och utnyttja att de börjar bli trötta.

I den tredje perioden så skulle Lillån till sist vara snäppet starkare och vinna med 2-4 där Sävenstrand själv stod för ett av målen. – Vi tar med oss 2:a och 3:e perioden ifrån matchen då jag tycker vi spelar bra, vi spelar runt dem, kommer till mycket avslut och utnyttjar att IBF-spelarna är trötta. Vi viker inte ner oss efter ett 1-2 underläge och fortsätter jobba hela matchen vilket resulterar i vinst och tre poäng!

Efter vinsten så klev man upp på en förstaplats i gruppen, men där det dock är oerhört tight och flertalet lag slåss i toppen. – De största hoten nu är nog Karlstad som står som motståndare redan på onsdag. Vi har lika många poäng och det skiljer sig bara i målskillnad, jag tror vi framförallt kommer behöva hålla ett öga på Saga Thoren som har gjort många poäng hittills.