Tar sikte på fjärdeplatsen efter ny vinst: ”Vårt lag borde kunna kriga om den”

G-gruppen hade en hektisk söndag med flertalet matcher. Även om det fanns ett toppmöte mellan Växjö och JIK, där hemmalaget vann så tittar vi mot en annan match.

Värnamo som på sina sex första matcher hade spelat in nio poäng, ett blandat facit. – Första sex tycker jag vi har varit rätt ojämna där vi både haft väldigt fina prestationer men även matcher där vi verkligen inte kommer upp till nivå och som vi bör ta poäng, säger Albin Rommeskog till bloggen.

Under söndagen fanns goda chanser till en fjärde seger då man ställdes mot gruppens jumbo, Husqvarna. – Inför matchen snackade vi mycket om att inte underskatta vilket jag tror var en viktig del till att vi lyckades vinna idag eftersom vi går in och ger 100% från start och struntar i tabellen.

Även om hemmalaget chockade så kunde man vända på steken och hade efter första perioden en 1-4 ledning. – Vi börjar matchen direkt med ett övertag i spelet och vi känner rätt snabbt att vi kommer kontrollera matchen, vi skapar många fina lägen men i början vill inte bollen in. Husqvarna tar ledning och då snackar vi ihop oss att skärpa till det lite och det resulterar i fyra snabba kassar.

I period två såg man till att utöka avståndet till hela 1-7. Väl där kändes uppförsbacken brantare för Husqvarna och Rommeskog erkänner att det smyger sig in en viss säkerhet. – I andra perioden fortsätter vi med en stark defensiv och släpper inte mycket bakåt och är fortsatt rätt ineffektiva framåt, men lyckas ändå få in tre mål. Jag känner att när man går in efter andra med en ledning på sex mål känns det redan rätt klart eftersom motståndet var i stort sett ofarliga hela andra.

I tredje så fortsatte man överkörningen och kom upp till hela 1-12. Väl där så kunde dock hemmalaget snygga till siffrorna något mer tre raka mål. – I tredje börjar vi tappa en del fokus och slarvar lite med när vi känner att matchen är vunnen vilket resulterar i några slarvmål bakåt vilket är något att jobba på framöver.

Vad kan ni ta med er efter segern? – Känns som tre sköna poäng att ta med sig efter förra helgens förlust och vi tar med oss tre poäng men inte mycket mer. Vi siktar istället framåt mot CL nästa helg där vi hoppas på en bättre match.

Värnamo har i nuläget fjärdeplaceringen efter den väntade trion CL98, Växjö och Jönköping. Det återstår att se hur långt det räcker. – Jag tror att vi kan fortsätta ta en del poäng eftersom många lag underskattar oss. Kan vi spela bra innebandy hela säsongen tycker jag verkligen vårt lag borde kunna kriga om en fjärdeplacering i tabellen.