JAS-bloggen
Intervjuer

Tar rygg på lokalkonkurrent: ”Oerhört viktig match för oss”

Högintressant match i B-gruppen under fredagen mellan två lag som fortsatt hade häng på toppen.

Sirius stod som hemmalag och tog emot Gävle där tre poäng var i behov för dem båda för att fortsatt haka på i toppen. – Matchen mot Gävle var inte annorlunda mot någon annan match man lirar, man går för och vinna och inget annat, säger Kevin Rosenvald från Sirius till bloggen.

Gävle, som kanske inte diskuterats kring det absoluta toppskiktet inför årets säsong, har trots det inlett starkt och presterat bra. – Dem hade ju lika mycket poäng som vi hade innan den här matchen och det är väl ungefär där jag skulle sätta dem om jag jämför dem med dem andra lagen i serien.

För Sirius del så kunde man i princip mönstra fullt lag där flera av A-lagsspelarna fanns med (förutom Emil Eriksson). En klar skillnad direkt. – Vi har vissa spelare som bara spelar ibland som absolut stärker upp vår trupp, skulle säga att dem är viktiga speciellt i matcherna då vi möter dem bättre lagen i serien.

Efter period ett så följdes lagen åt och ställningen var 1-1. – Första perioden är helt okej från vår sida men vet att vi kan bättre.

Det var i period två som ett litet ryck skulle komma. Rosenvald själv stod för tre poäng och såg till att Sirius hade 4-2 inför sista perioden att gå på. – I andra perioden så tycker jag att vi är det bättre laget vi vinner perioden med 2-0 dessutom tror jag. Vi gör inget speciellt inför tredje det var bara att köra på.

Till sist vann man med 5-3 efter ett sent mål i matchens slutskede. Tre tunga och viktiga poäng för fortsättningen. – Skönt med tre poäng absolut då det var en viktig match för oss, tycker båda lagen gör en bra match skulle säga att det vi gjorde bra var att vi lirade bollen snabbt och hittade mycket farliga ytor i anfallet.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar