JAS-bloggen
Intervjuer

Blev turneringens bästa målvakt: ”Jag gör det inte perfekt i gruppspelet”

För ett par dagar sedan belönades hon utöver en bronspeng, även med en plats i Allstar-team i SDF-SM. Målvakten Nellie Vedin lägger en intressant vecka bakom sig.

För Vedin var detta inte hennes första SDF-SM, då hon fanns med redan med 03:erna. – Tyckte det var skönt att veta vad man hade att förvänta sig både av mig själv men även att veta på vilken nivå motståndet låg på innan man kom dit, säger Vedin till bloggen.

Vedin tillhörde Västmanland då hon till vardags spelar i Rönnby. Precis som för alla andra så har man haft extra lång tid ihop. – Det blev en extra lång uppladdning detta år pga covid-19 men detta tror jag endast påverkade oss som grupp positivt, då vi fick längre tid på oss att komma ihop som grupp och blev ett riktigt härligt gäng i slutändan.

Västmanland lottades in i grupp 1 och mötte där Stockholm, Södermanland, Örebro och Blekinge. – Spännande grupp med motståndare som både spelar uppe i RIG men även U-19. Så man kan allt säga att vi hamnade i en jämn och bra grupp med hög konkurrens. Tror i slutändan att det var bra att vi hamnade i samma grupp som Stockholm så vi slapp dem i slutspelet.

Man inledde med att slå Södermanland i en nyckelmatch, då det på förhand såg ut som att dessa två skulle göra upp om andraplatsen. – Rent offensivt var det en av dom bästa matcherna vi gjorde under SM då vi fick till spelet bra. Men även riktigt skönt att inleda SM med vinst och detta var en av nyckelmatcherna till varför vi kom till slutspel.

Tuffare blev det i andra matchen när man ställdes mot Stockholm. Inte helt oväntat blev det förlust med 7-1. – Vi visste redan innan matchen att det skulle bli en av de tuffaste matcherna och det stämde ganska bra. Vi fick reda på efter matchen att Stockholm vilat sina bästa spelare delar av sin första match mot Örebro då ville ha dem fräscha så det inte skulle bli när vi mötte dem med -03 och fick oavgjort. Vi fick inte alls till spelet mot Stockholm och detta p.g.a att dom styr spelet hela matchen och vi får satsa på kontringar istället.

Efter att ha avslutat med två vinster så tog man till sist andraplatsen i gruppen. – Vår prestation under gruppspelet var klart godkänt och vi ger vårt 100% varje match trots att vi kanske inte får till spelet som vi velat, men vi sliter för varandra matcherna ut och det syns på match resultaten i slutändan.

I kvartsfinalen så skulle man ställas mot Värmland. – Tankarna inför den matchen var att vi skulle gå in och försätta spela vårt spel och att vi inte kommit såhär långt i onödan utan nu skulle vi in och kämpa oss vidare till semifinal.

Till sist kunde man kämpa ner Värmland och vinna med 3-1. – Tycker vi gör en bra match och alla ger sitt 100 och sliter på för varandra. Båda lagen kämpar på hela matchen så det blev en tajt match som vi i slutändan gör vinnande ur.

I semifinalen så mötte man Västsvenska. En tight match som såg ut att gå till förlängning, men med bara dryga minuten kvar så kunde Västsvenska göra 3-2. – Spelmässigt tycker jag att västsvenska hade ett högre tryck under matchen, men vi lyckas sätta 2 mål genom spelvändningar och gör det bra i kontringarna. Men slutresultatet kanske inte speglar matchen till 100% utan förlängning hade varit mer rättvist och då hade det kunnat gått hur som helst då båda lagen gör en bra match på olika sätt.

Ett brons – vad säger du om turneringen överlag? – Tycker det varit en jätte rolig turnering med många roliga matcher och härlig stämning inom laget men även överlag, oavsett vilken hall man gått in i är det allmänt skön stämning med många härliga supportrar. Själva turneringen var jättebra uppstyrd och allt kändes väl organiserat.

Vedin kunde även belönas med en plats i Allstar-team och därmed få lite extra plåster på såren för den uteblivna finalplatsen. – Det betyder väldigt mycket att få den utmärkelsen. Tycker själv att jag inte gör det perfekt i gruppspelet men att jag steppar upp sen till slutspelet och får en bra avslutning på turneringen.

Om du skulle få hylla någon annan – vem och varför? – Tycker verkligen att ALLA i laget förtjänar beröm eftersom alla gett sitt allt och verkligen slitit och peppat varandra under hela turneringen. Men om det är någon som förtjänar extra beröm är det nog Ida Engbom (05) som kommer in sent i laget men ändå vågar ta plats och verkligen visar vad hon går för och även gör mål mot Stockholm. Men tycker även Ida Kiiskilä gör en riktigt bra turneringen och förtjänar att nämnas då hon vuxit mycket som spelare och individ på senaste året. Men som sagt ALLA i laget har gjort en riktigt bra turneringen.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar