JAS-bloggen
Intervjuer

Säkrade distriktets första guld på pojksidan: ”Hade en jävla energi hela cupen”

Under tisdagen så avgjordes finalerna i den uppskjuta upplagan av SDF-SM. På killsidan blev Uppland historiska när man tog första guldet på just pojksidan.

Drygt 10 månader hade man väntat på att få spela och självklart fanns det laddning i Upplands trupp. – Inför SM så var vi jävligt laddade, vi väntade ju ett år liksom, säger Gabriel Kohonen till bloggen. 

Uppland som placerades i en femlagsgrupp började med att slå Dalarna i en inledande viktig premiär. – Extremt viktig vinst. Utan den hade vi aldrig gått vidare!

Än tuffare skulle det bli i match två. Matchen som spelades samma dag som den första, spelades på kvällen mot Småland. Förlust blev det med 7-5 till sist. – Vi saknar försvaret och så blev vi ganska förvånade hur bra dom kontrade på oss.

Även i match tre var man illa ute mot Västergötland. Det var först i tredje periodens sista minuter som man kunde vända ett underläge och vinna med 4-2 till sist. – Vi vakna inte riktigt i början,men vi kom ju in i det för sent. Men vi vände ju och vann vilket var extremt viktigt.

Man avslutade gruppspelet med att besegra Hälsingland, gruppens jumbo, med hela 16-1. Det gjorde att man slutade på nio poäng och en andraplats bakom Småland. – Efter gruppspelet så var vi lättade, men inte nöjda. Vi gick ju för att vinna guldet i slutändan!

Andraplatsen gjorde att man ställdes mot Västernorrland som hade vunnit sin grupp före Skåne och Västsvenska. Hur löd då gameplan inför? – Ingen gameplan… vi gick in med inställningen att vi skulle vinna bara.

Och väl där steppade man upp. Västernorrland besegrades med klara 1-7 och det fanns mycket att ta med sig. – Allt! Vi var riktigt bra bara.

Semifinalen skulle spelas mot Västmanland ledda av Jonathan Berglund. Även om slutställningen till sist skulle bli klara 4-9 till Uppland så hade matchen ett annan ansikte långt in i. – Nja. Vi var riktigt bra i slutet på matchen, men i början var det jämt.

Väl i finalen så skulle det bli en repris mot Småland – en chans till revansch där man hade gjort sin läxa. – Hålla koll på kontringarna och sen försvara. Sen var det bara guld som fanns för oss.

Och det skulle bli utdelning. Efter en 2-0 ledning så kom en reducering från Småland, men med dryga minuten kvar kunde Ulriksson sätta 3-1 i tom bur och säkra guldet för Uppland. – Bland det sjukaste jag gjort i mitt liv. Så sjukt roligt att få göra det med killarna!

Första guldet för Upplands killar – vad skulle du säga ligger bakom succén?
  En jävla energi hela cupen. Vi spela som ett lag och sen måste jag ändå ge cred till tränarna!

Kohonen själv belönades med en plats i Allstar-team och 18 poäng på sju spelade matcher. Ett facit som många hade varit otroligt nöjda med, men Kohonen har höga krav på sig själv. – Är väl ok nöjd. Kunde gett mycket mer och känner väll själv att jag har mer i mig men. Guldet är viktigast!

Vem i laget skulle du vilja hylla lite extra?

– Måste säga samma sak som alla andra, Sakarias Ulriksson, herregud! Måste också nämna Theodor Söderqvist. Extremt stabil hela tiden.

 

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar